PALMA PORUČIO EGIPATSKIM DOMAĆINIMA: U Srbiji postoji ekonomska sigurnost, politička stabilnost i zdravstvena bezbednost!

Autor: Republika

Vesti

13.04.2021

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija na čijem je čelu predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, danas je u Hurgadi, glavnom gradu regije Crveno more u Egiptu imala prijem kod guvernera te regije generala Amr Hanafija.

RepublikaFoto: Republika
Palma sa kolegom iz Egipta

Marković je svog domaćina upoznao sa 130 - članom medicinsko - političkom delegacijom, koja ovih dana boravi u Egiptu.

- U našoj delegaciji koja boravi u Egiptu je 100 lekara i medicinskih sestara i tehničara iz 15 kliničkih centara, bolnica i domova zdravlja iz Srbije i to su sve zdravstveni radnici sa prve linije odbrane od kovida 19 - rekao je Marković i dodao da je do sada u Srbiji vakcinisano 2.900.000 građana prvom dozom, a 1.200.000 je revakcinisano.

RepublikaFoto: Republika

- U Srbiji u poslednjih 8 godina postoji ekonomska sigurnost, politička stabilnost i zdravstvena bezbednost za sve građane, što je takođe faktor koji privlači strane investitore - istakao je Palma koji je guverneru Hanafiju preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Republika

- Srbija takvog predsednika kao što je Vučić nije imala poslednjih 50 godina, da uživa takvu popularnost kod ogromne većine građana Srbije. Mi želimo da ovakvim posetama još više jačamo ekonomsku, zdravstvenu, turistčku i kulturnu saradnju. Pored lekara u našoj delegaciji je i narodna poslanica SNS Jadranka Jovanović, operska diva svetskog glasa - kazao je predsednik Jedinstvene Srbje, koji je rekao da su se danas sastali Palma "Tito" i Amr "Naser" podsetivsi da su Tito i Naser kada su išli u posete vodili po hiljadu ljudi sa sobom.

Marković je generalu Amr Hanfiju i svim muslimanima u Egiptu i celom svetu čestitao Ramazan.

HANAFI : ZAINTERESOVANO SMO ZA ŽITARICE, KUKURUZ, VOĆE I MESO IZ SRBIJE

General Amr Hanafi je rekao da je regija Sarm El Seika zainteresovana da napravi bratski dogovor sa Jagodinom kao što je to napravio Marsa Alam.

- Ja ću uskoro na Vaš poziv doći u Srbiju sa delegacijom privrednika. Mi smo zainteresovani za uvoz žitarica, kukuruza, voća i mesa iz Srbije - rekao je Hanafi i saopstio da ce regija Crveno more uskoro vakcinisati sve zaposlene u hotelima i sve turističke radnike. U srpskoj delegaciji na današnjem sastanku bili su i potpredsednica Skupštine Srbije Marija Jevđić iz Jedinstvene Srbije i njen partijski kolega i narodni poslanik Života Starčević, ispred delegacije lekara, poznati jagodinski hirurg dr Valentin Mihajlov i ambasador Srbje u Egiptu Jugoslav Vukadinović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading