JOŠ JEDNA TEŠKA BLAMAŽA DOJČINOVIĆA I KRIKA: Otkud Gašić mafijaš kad hapsi kriminalce?

Autor:

Vesti

11.04.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nezavisni istraživači" iz Krika i dalje, izgleda, više veruju kriminalcima nego onima koji te iste kriminalce hapse. Izjave ljudi s druge strane zakona se prenose bez ikakve rezerve, pa tako i tvrdnja jednog od pajtaša kruševačkog kriminalca Zorana Jotića Jotke, koji je u razgovoru koji je snimila policija optužio direktora BIA Bratislava Gašića da je ni manje ni više nego zaštitnik mafijaša!

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Stevan Dojčinović

Naime, glavni urednik ovog portala Stevan Dojčinović, slavodobitno objavljujući ovaj detalj sa suđenja Jotki, u pokušaju da isproziva i Srpski telegraf, skočio je samom sebi u stomak.

- Baš me zanima hoće li Lađević (glavni urednik Srpskog telegrafa) i Dragan J. Vučićević u svojim novinama objaviti ono što se juče čulo u sudnici specijalnog suda - napisao je Dojčinović i podelio link teksta sa Krikovog portala.

Ubrzo je stigao ekspresan Lađevićev odgovor:

- Šta da objavim? Bata je prisluškivao, Bata predao tužilaštvu, Bata faktički uhapsio. Toliko o "kazanu". Nego, kako to da su vam izjave krimosa uvek merodavne?

U želji da osudi sve koji drugačije misle, Dojčinović je zaboravio da izjava jednog od osumnjičenih Saše Zoraje, i to u privatnom razgovoru, ne znači mnogo i da je verovatno reč o skretanju pažnje sa sopstvenih zlodela. Inače, Zoraja, koji je rekao da je "Gašić na Jotkinom kazanu" (na platnom spisku) sumnjiči se da je pomogao Jotiću da sakrije ubicu Dejana Stankovića Ždrokinca u junu 2018, što dovoljno govori o njegovoj kredibilnosti.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Bratislav Gašić

Koliko su tvrdnje o Gašićevoj povezanosti s kriminalnim strukturama na klimavim nogama, govori i činjenica da su direktor Bezbednosno-informativne agencije i njegovi operativci i izveli Jotku pred sud i obezbedili dokaze protiv njega i njegove mafijaške grupe. Između ostalog, do dokaza se došlo i prisluškivanjem, koje je takođe naložila BIA.

Da podsetimo, Krik je već povezivan sa kriminalcima jer je Nenad Marković, otac nestalog mladića iz Resnika za kog se smatra da je žrtva Belivukovog klana, rekao kako ga je sam Velja Nevolja uputio na novinare ovog portala, kao pouzdane. Srpski telegraf je na konferenciji sredinom marta raskrinkao Krik, budući da ni na jedno pitanje našeg novinara Dojčinović nije imao argumentovan odgovor. Tada je rekao da pretpostavlja da je otac nestalog mladića govorio istinu kada je rekao da ga je Belivuk upućivao na Krik, a otvoreno je potvrdio da je na vezi s Belivukovim advokatom Dejanom Lazarevićem.

"Ministar" među optuženima

Koliko je Kriku bitna istina, govori i to što su citiraliu Zorajine reči koji Jutki govori: "Da vidimo s naštim ministrom", na šta mu ovaj odgovara: "Ćuti, on nam je zlatan". Krik tu napominje da u razgovoru taj ministar nije imenovan, mada se uopšte ne radi ni o kakvom ministru, već o Miodragu Vasiljeviću zvanom Mika Brazilija, preko koga ova grupa pere pare kroz izgradnju stanova. Toliko o "istraživačkom" novinarstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading