Funkcioneri SNS-a odbrusili tajkunu: ĐILAS JE CEO GRAD PRETVORIO U SVOJU FIRMU, A SAD BI DA SE VRATI NA MESTO ZLOČINA!

Autor: Republika.rs

Vesti

10.04.2021

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcioneri SNS reagovali su danas na plan za Beograd koji je predstavila Stranka slobode i pravde, ocenjujući da Dragan Ðilas ništa novo nije ponudio građanima i da je reč o "povratku na mesto zločina"

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov rekao je da se Ðilas pretvorio u "nesimpatičnu verziju Šeherezade" i da svakoga dana priča novu bajku građanima, u nadi da će tako da izbegne, kako kaže, odgovore na pitanja vezana za 68 miliona dolara na 53 računa u 17 zemalja.

- Ti računi i milioni na njima su rezultat njegove vlasti u Beogradu i Srbiji i to objašnjava zašto sve ono o čemu sada priča i obećava nije uradio kada je bio u prilici - naveo je Jovanov u saopštenju.


On je zaključio da građanima ne trebaju bajke, jer dobro znaju da je njegov pravi plan za "dan posle" da otvori račune u zemljama u kojima ih još nema i da ih napuni njihovim novcem, saopšteno je iz SNS.

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić kaže da kada god se Ðilas lati Beograda, "reč je samo o klasičnom povratku na mesto zločina" ukazujući da je Ðilas najveći deo miliona koje je stekao pljačkajući narodne resurse, a zatim ih odneo na tajne račune od Mauricijusa, do Hongkonga, uzeo upravo u vreme kada je bio na vlasti u Beogradu.

Podseća i da je vrtiće naplaćivao duplo, a mesta nije bilo, za više od 20 hiljada mališana, kao i da je porodiljama i penzionerima ostao dužan na milione evra, dok je pola miliona ljudi "njegov kartel" ostavio bez posla.

Orlić navodi i stotine miliona evra datih za jedan most, a kada, kako kaže, Ðilas još pomene "domaće firme", pošten svet više ne oseća ništa drugo sem gađenja i gneva.

On kaže da je Ðilas čitav grad pretvorio u svoju privatnu firmu i da sada to isto ljudima ponovo nudi.

Šef odborničke grupe SNS i narodni poslanik Aleksandar Mirković ocenio je danas da se dugo najavljivani plan za Beograd Dragana Ðilasa, pretvorio u lošu glumu i "teatralno izjavljivanje ljubavi" gradu koji je, kako kaže, upropastio na svaki mogući način.

- Koliko mu je zapravo stalo do Beograda i koliko mu je sadržajan program govori i činjenica da je ovaj performans trajao svega 15 minuta i da ama baš ništa konkretno nije ponudio građanima, sem uobičajene jeftine demagogije - ukazao je Mirković u saopštenju.

- Kako se on ophodio prema trudnicama, porodiljama, korisnicima socijalne pomoći najbolje govori činjenica da su dugovanja prema njima preko 5 milijardi dinara, dok su ta dugovanja danas izmirena, a isplate se vrše bez kašnjenja - ukazao je Mirković.

Stranka slobode i pravde predstavila je ranije danas svoj plan za Beograd, za kako kažu "dan posle", koji pored ostalog predviđa da svako dete ima mesto u vrtiću koje se neće plaćati, učenici besplatne udžbenike, čistiji vazduh, pomoć penzionerima i porodiljama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

11.04.2021 08:56

Neka se on povuce iz politike!