GAK PORUČIO ĐILASU: Dosta nam je hleba, igara i bajki, roditeljima zbog vašeg nezakonitog uvećanja isplaćujemo 35 miliona evra!

Autor:

Vesti

10.04.2021

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zatitu Slavko Gak oglasio se povodom današnjih Đilasovih izajava.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Slavko Gak

Naime, on je na predstavljanju svoje stranke rekao da će svako dete imati garantovano mesto u vrtiću koje roditelj neće plaćati.

Tim povodom Gak mu je uzvratio:

- Dajte narodu hleba, igara i Đilasovih bajki, siže je Plana za Beograd SSP-a koji je danas predstavljen.

Da rezimiramo, sve što Đilas danas "prodaje" kao nekakav plan za Beograd, mogao je da realizuje dok je bio gradonačelnik.

A nije. Nije zato što je bio zauzet naplaćivanjem vrtića roditeljima više nego što je trebalo zbog čega danas vraćamo roditeljima više od tri milijarde dinara na ime tužbi.

Nije Đilas imao ni roditelje ni decu u fokusu dok se grčevito držao fotelje. Nije ih video od želje da se obogati. Da jeste, ne bi gradio nebezbedne škole za 100 dana koje smo morali da popravljamo čim je odveo kamere pred kojima se slikao. Nije Đilas imao želju da pomogne roditeljima da svako dete ima svoje mesto u vrtiću. Da jeste, ne bi obuhvat dece predškolskim obrazovanjem za vreme njegovog mandata bio 45 odsto.

Danas smo, bivši i najgori gradonačelniče u istoriji Beograda obezbedili mesto u vrtićima za 73 odsto dece uzrasta od jedne do šest godina, koja žive u Beogradu. To vam je za oko 33.000 dece u vrtićima više. To vam je 33.000 razloga zašto ne moramo više da slušamo bajke. Hleb i igre nam više nisu dovoljni. Želimo više, želimo bolji standard, želimo investicije u obrazovanju, želimo sve ono što kao građani ovog grada zaslužujemo. Pošto su vaše bajke prošlost, danas je obrazovanje na mestu koje zaslužuje, u vrhu prioriteta Grada Beograda - poručio je Gak.

Inače, na ime tužbi za nezakonito uvećanje cene vrtića za vreme mandata Đilasa, Grad je do sada isplatio 3,6 milijardi dinara. Očekuje se da će poslednji roditelj biti obeštećen do kraja godine. Ukupno za pet godina iz gradske kase će biti plaćeno roditeljima na ime tužbi oko 35 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Mila

10.04.2021 20:22

Neka nađe neko drugo mesto za lažna obećanja.

Ivana

10.04.2021 21:23

Dosta nam je Dragana đilasa žele da građani Srbije žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

BB

10.04.2021 22:42

Srbija se neće vraćati u prošlost, propalim političarima i tajkunima.

Jana

11.04.2021 07:27

Djilasu narod ne veruje. Za vreme svoje vladavine, ostavili su opustosenu i osiromasenu Srbiju. Zuti su samo ruzna proslost, koja nam se ne sme ponoviti.