PREMIJERKA BRNABIĆ OTKRILA: Evo šta je odlučeno o obaveznoj vakcinaciji!

Autor: Republika

Vesti

08.04.2021

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić obraća se javnosti iz Vlade Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ana Brnabić

Ne postoji nijedan razlog da razmišljamo o uvođenju obavezne vakcinacije - rekla je premijerka Ana Brnabić.

Premijerka Srbije rekla je da vakcinacija u Srbiji ide odlično i bez obavezne vakcinacije.

- Sve pohvale za naše građane, koji su pokazali da su izuzetno odgovorni. Bez obzira na antivakcinalni pokret, pokazali su da veruju medicini i nauci - navodi Brnabićeva.

Ministarka prvade Maja Popoviće prethodno je rekla da da će se "Videti na koji način će država odlučiti o obaveznoj vakcinaciji".

Iako se ova odluka Evropskog suda za ljudska prava ne odnosi konkretno na vakcinaciju protiv kovida 19, ministarka Popović rekla je da će država nadalje odlučivati o obaveznoj vakcinaciji o ovoj bolesti.

Podsetimo, Evropski sud za ljudska prava doneo je presudu da je obavezna vakcinacija legalna i da će možda biti potrebna u demokratskim društvima.

Krizni štab zaseda sutra

Premijerka Srbije rekla je da će Krizni štab za borbu protiv koronavirusa imati sednicu sutra i neko će se nakon toga svakako obratiti.

- Očigledno je da brojevi padaju, ali videćemo sutra na sastanku - rekla je Brnabićeva kada su u pitanju epidemiološke mere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading