PREMIJERKA SE OBRATILA GRAĐANIMA SRBIJE: Sledeće nedelje sednica skupštine o izmenama Ustava

Autor: Republika

Vesti

08.04.2021

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas na konferenciji da smatra da javnost nije dovoljno obaveštena o reformama u oblasti vladavine prava na kojima Vlada Srbije radi i da je upravo iz tog razloga želela da se obrati građanima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ana Brnabić

- Inače, 70% onoga što Vlada radi se odnosi na reforme vladavine prava, a o tome se malo zna. Važna vest je danas da sam ja juče inicirala sastanak sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem, kome je prisustvovala i ministarka pravde Maja Popović. Tema o kojoj sam želela da se konsultujem su ustvari ustavni amandmani. Vlada Republike Srbije je 3. decembra 2020. godine usvojila inicijativu za izmenu Ustava i prosledila tu inicijativu skupštini. Dogovoreno je da će Odbor za ustavna pitanja Vladi uputiti poziv da tokom sledeće nedelje imamo sednicu skupštine na kojoj ćemo prisustvovati i mi iz Vlade. Tako da ćemo na taj način ubrzati ovaj proces. Mi smo na raspolaganju za sve što skupština bude naložila - rekla je premijerka.

- Važan je konsenzus jer se radi o izmenama Ustava u oblasti pravosuđa i mislili smo da je važno da taj proces bude što inkluzivniji - rekla je Brnabić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading