MIROVIĆ O ŠIBOVOJ IZJAVI: Nije istinita i ne priliči njegovom statusu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.04.2021

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ocenio je večeras da izjava nemačkog ambasadora Tomasa Šiba o bombardovanju Jugoslavije 1999. godine nije diplomatska i da ne priliči ambasadoru u jednoj suverenoj zemlji, te da se na nju mora reagovati u skladu sa odgovarajućim principima i konvencijama.

RepublikaFoto: TANJUG/JAROSLAV PAP
Igor Mirović

Šib je za RTV rekao da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine bilo neophodno kako bi se sprečili humanitarna katastrofa i "genocid na Kosovu".

- Izjava nemačkog ambasadora Tomasa Šiba za RTV nije diplomatska, nije istinita, nije razumna (trebalo sprečiti navodnu humanitarnu katastrofu i izmišljeni genocid bombardovanjem), ne priliči statusu ambasadora u suverenoj zemlji. Jednostavno, smatram da se na ovakvu izjavu mora reagovati u skladu sa odgovarajućim principima i konvencijama - napisao je Mirović na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading