Detalji saslušanja Marije Milošević: VIDELA MASKIRANE LJUDE U BLIZINI KUĆE I PUCALA!

Autor: Republika

Vesti

06.04.2021

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve decenije su prošle od kada je ćerka Slobodana Miloševića, Marija Milošević pucala u dvorištu Vile Mar, prilikom hapšenja svog oca, nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije.

RepublikaFoto: youtube.com/ Azra Redžić Radulović
Marija Milošević

Ona je zbog toga bila krivično gonjena, a posle 20 godina aktivnog postupka, konačno će moći da se vrati u Srbiju.

U ponedeljak je zvanično potvrđeno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da je nastupila apsolutna zastara krivičnog gonjenja Marije Milošević i da se očekuje da u narednih nekoliko dana Prvi osnovni sud donese odluku o povlačenju poternice i naredbe o određivanju pritvora, koji su stavljeni 2006. godine jer se Marija nije odazivala na pozive suda.

Ona je neposredno posle pocnjave saslušana i u jednom iskazu koji je dala priznala je da je pucala, prenosi Objektiv.

Pred tadašnjim sudijom Drugog zaštitničkog suda priznala je da je pucala, ali je u svojoj odbrani ispričala da je u noći između 30. i 31. marta 2001. godine gledajući vesti na televiziji videla maskirane ljude s čarapama na glavi i da se, kako je znala da je glava njenog oca ucenjena na pet miliona dolara, uplašila kako za njegov život, tako i za život ostalih ljudi koji su se tog momenta nalazili u kući – otkriva izvor.

Čeda nije hteo da svedoči

Tokom postupka koji je protiv nje pokrenut ispitani su veštaci, svedoci, a jedini koji je odbio da svedoči pred sudom bio je Čedomir Jovanović, zbog čega je bio i novčano kažnjen.

Bila je dva puta uslovno osuđena, ali je presude ukidao tada Okružni sud u Beogradu uz nalog da se u novom postupku ponovo sasluša i Marija Milošević. Posle nove mreže sudova, predmet je iz Drugog opštinskog 2011. prešao u Prvo osnovno tužilaštvo, ali kako Marija nije bila dostupna, niti u međuvremenu uhapšena, a viši sud je tražio njeno saslušanje, suđenja nisu mogla da se održe i postupak je bio u prekidu. Zbog toga pravosnažna presuda nikada nije donesena i ona je sada slobodna – priča izvor i dodaje:

Na teret su joj se stavljala krivična dela nedozvoljenog posedovanja oružja i ugrožavanja sigurnosti više ljudi, među kojima je bio i Čedomir Jovanović. Kada je Milošević ušao u automobil, oko 4.30 sati ujutru, i kolona počela da napušta dvorište vile u Užičkoj broj 11, Marija je sa udaljenosti od oko pet metara iz revolvera "smit end veson" ispalila više hitaca, a jedan je pogodio "audi" iz kolone.

Istog dana, policija je kod Marije pronašla i pištolj za koji nije imala dozvolu, a prema zvaničnim navodima, ona je neposredno posle pucnjave u svom jedinom iskazu pred nadležnima priznala da je ispalila metke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading