DOKTOR ŠEKLER LJUT ZBOG SINOĆNJE ŽURKE U "STUDENJAKU"! Studenti dođite da "igrate" u CRVENOJ ZONI!

Autor: Republika

Vesti

05.04.2021

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Virusolog i mikrobiolog dr Milanko Šekler danas je oštro osudio sinoćnje okupljanje više hiljada studenata u Studentskom gradu na Novom Beogradu na Dan studenata. Oni su se veselili uz hitove narodne muzike, bez maske, bez držanja socijalne distance, kao da korona virus ne postoji.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS
Milanko Šekler

Dr Šekler je rekao da razume bunt mladih ljudi, ali da ne shvata šta se takvim kršenjem antiepidemijskih mera zaista dobija.

- Ja razumem bunt mladih ljudi, to je sasvim normalno. Mlad čovek je uvek u kontri, nikad nije konformista. I to je ta energija koju društvo treba da iskoristi, da ne bude samo na nečiju štetu, već da bude korisno. Ali voleo bih da mi neko objasni šta se time dobija - kazao je dr Šekler.

On je rekao i da bi voleo da ti ljudi, koji ne veruju da korona virus postoji, svoj skepticizam pokažu u praksi i objasnio način na koji bi to mogli da izvedu.

Voleo bih da se ti ljudi skupe oko zaraženih u kovid ambulanti ili tako zabavljaju one zaražene u redovima, da se umešaju sa njima tako bez maske. Voleo bih da pokažu to odsustvo opasnosti i tvrdnje da je sve izmišljeno, da pokažu taj svoj skepticizam u praksi. To bi mi bilo jasno. Hoćeš da dokažeš da je sve ovo budalaština i nečija zavera? Evo, izvoli. Voleo bih da je tamo bio jedan pozitivan sa temperaturom od 39 sa 5 i rekao da je pozitivan na koronu, da vidim da li bi onda igrali. To bi mi bilo vrlo interesantno - rekao je dr Šekler.

Podsetimo, povod za okupljanje studenata juče bio je Dan studenata, 4. april. U jednom trenutku su zaigrali i igrali kolo, a kako se moglo čuti, odzvanjala je glasna muzika, a orili su se hitovi Seke Aleksić, Elitnih odreda, Jelena Rozge i Sinana Sakića. Pili su, igrali, a u jednom trenutku jednoj devojci je pozlilo zbog čega je hitno prebačena na Vojnomedicinsku akademiju na ispiranje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading