Čović o Miloševiću: BILO MU JE NUĐENO DVA PUTA DA NAPUSTI SRBIJU PRE HAPŠENJA!

Autor: Republika

Vesti

04.04.2021

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Čović u Jutarnjem programu na Prvoj govorio je o Slobodanu Miloševiću, njegovom odnosu sa Mirom, ali i o seriji "Porodica".

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Nebojša Čović

Čović je pričao o danima Miloševićevog hapšenja.

- Bio je dogovor da on odgovara u Srbiji, jer je srpskom narodu naneo zlo, ovde je trebalo da se ispitaju transakcije koje su oni izneli iz Srbije. Reč je bilo oko pet miliona, ali mislim da je neko još podelio te pare tada...

-U trenutku hapšenja bio sam u Bujanovcu, Đinđić me zvao da dođem ujutru na sastanak, za to vreme pritisak ambasadora Kvinte je bio da se Milošević pošalje u Hag. Nisam bio u vili taj dan 30. marta, nisam znao kakva je komunikaciju tamo bila. U dokumentu koji je potisao Čeda postoji garancija da on neće biti isporučen. Milošević nije verovao u to, ali Mira jeste. 

O seriji "Porodica"

- Ne znam kako je pravljena serija, režiser te serije, scenaristi... Ako nisu razgovarali sa ostalim živim akterima, onda to nije verodostojno. ne znam zašto se nije čekalo da istorija dopuni stvari, nisu pitali ostale aktere priče da govore o svemu.

- Milošević nije imao dozu vulgarnosti kao u seriji, dodao je Čović.

- U trenucima hapšenja, svako iz stranke je gledao kako da sačuva sebe. U toj porodici je postojala patologija, on je donosio odluke pod Mirinim uticajem, i tako je pravio greške. 

Na pitanje da li je DOS prodao Miloševića rekao je da nisu dobili sto milijardi, ali da ne zna koliko su tačno dobili para.

- Ja nisam potpisao njegovo isporučenje, i nemam problem sa tim. Mrkonjić može da potvrdi -  Miloševiću je dva puta nuđeno da ode iz zemlje mnogo pre marta,a neposredno pre 5. oktobra. Mira mu nije dozvolila da ode. Mislim da je iskoristio te dve mogućnosti bilo bi manje muke za sve i za nas i za tu porodicu - zaključio je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading