SKANDAL: Predsednik opštine Svilajnac uništio Dom zdravlja pa sad preko Đilasovih medija brine za radnike

Autor:

Vesti

03.04.2021

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom niza neistina koje je predsednik opštine Svilajnac, ekonomista Predrag Milanović izneo u Đilasovim medijima u vezi sa radom Doma zdravlja Svilajnac, odnosno neisplaćenim zaradama nekim radnicima, povereništvo Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Svilajncu oglasilo se saopštenjem.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Predrag Milanović

- Laž je bila i ostala jedini manir u radu ekonomiste Pere i to je teren u kome on odlično pliva, laže, maže i manipuliše činjenicama koje su na njegovu žalost protiv njega. Ovoga puta ostrvio se na Dom zdravlja u Svilajncu i novo rukovodstvo na čelu sa dr Valentinom Djordjević, koje muku muči da ispravi sve pogubne stvari koje je po ovu ustanovu uradio njegov rukovodeći kadar koji na sreću žitelja Svilajnca više ne upravlja ovom ustanovom.

Tobože krijući se iza brige o  zaposlenima i njihovu egzisetnciju, ekonomista Pera je zapravo ljut što ova zdravstvena ustanova nije više, pod njegovom, nego republičkom kapom. Brine ga što u ovoj ustanovi preko svojih nesposobnih kadrova neće više moći  da vedri i oblači, a građani Svilajnca sada imaju  zdravstvenu uslugu kakvu i zaslužuju od vrednih i marljivih lekara. Briga njega za doktore i njihove plate, jer da ga je briga ne bi  po smeni svog kadra dr Vere Branisavljević smanjio dotadašnja davanja opštine Domu zdravlja za verovali ili ne 6.960.000 dinara. Za ovu odluku glasali su članovi Opštinskog  veća koji su i lekari u Domu zdravlja i to dr Vera Branisavljević, dr Miloš Čuknić, dr Danijela Stojadinović i dr Ljiljana Jovanović.

U međuvremenu, do smene, pomenuta direktorka i Upravni odbor su svesno i namerno opteretili Dom zdravlja u finansijskom smislu, što kroz obaveze prema radnicima, što kroz nabavku opreme, a na osnovu planiranih prihoda od opštine koji su njihovom smenom isčezli, a kako bi po njihovom odlasku novo rukovodstvo stavilo u tešku finansijsku situaciju. 

Na taj način je direktno, znači namerno doveo u problem ne samo novo rukovodstvo koje je postavila Republika već i deo radnika koji zbog takvog njegovog postupka imaju problem sa platama, za koje se sada pošto ih je zloupotrebio i izmanipulisao tobože brine preko Đilasovih medija. Gledajući svoj, sitan ćar Predrag Milanović zaboravlja da se u Domu zdravlja koji je doveo u problem, leče i građani Svilajnca koji su glasali za njega, a koje više neće moći da prevari.

I za kraj da podsetimo na još jednu izrečenu laž kako je opština sa 3 milona evra rekonstruisala Dom zdravlja, a istina je, da je novac obezbeđen iz republičkog budžeta. Ako je i od predsednika opštine, mnogo je - stoji u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading