AMERIČKI KONGRESMEN ENGEL: SAD će se baviti dijalogom Beograda i Prištine

Autor: Tanjug

Vesti

20.11.2017

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki kongresmen Eliot Engel izjavio je u Prištini da se SAD svakako moraju baviti dijalogom Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: youtube.com/ Halil Mula
Eliot Engel

- Znam da Kosovo još uvek nije u UN zbog problema koji su stvorili Srbija i Rusija, a Kosovo nije dobilo članstvo u UNESCO-u upravo zbog Srbije. Ako je Srbija deo te porodice, to ne bi trebalo da narušava poslove druge država, jer nije fer da Kosovo bude blokirano - rekao je Engel na otvaranju američke agencije za stranu pomoć "Korporacija Izazovi milenijuma" , prenosi prištinska Koha. 

Engel je ranije danas kazao da će Amerika nastaviti da podržava Kosovo na svim poljima, ali i u procesu dijaloga Beograd - Priština, s obzirom na to da je, kako se navodi, Haradinaj više puta ponovio da bi se osećao sigurnije kada bi u razgovore u Briselu bile uključene i SAD. 

- Razgovori u Briselu su veoma važni, ali je bitno imati i jedan vremenski rok kako bi se Kosovo moglo priključiti Evropskoj uniji i NATO-u. Sada imamo jednu novu vladu u Americi koja nema još godinu dana i koja je rešavala neka pitanja tamo. Ali kada se budem vratio nastojaću da radim na tome da Amerika bude prisutna na Blakanu i na Kosovu - rekao je Engel, prenosi RTK 2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading