VUČIĆ O MILOŠEVIĆU: Nije bio ni budala ni glupan, za mene je napravio nekoliko teških grešaka

Autor:

Vesti

29.03.2021

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Ćirilica", a koja je počela nakon emitovanja prve epizode serije "Porodica" izneo je mišljenje o Slobodanu MIloševiću.

RepublikaFoto: printscreen/TV Happy
Aleksandar Vučić

- Milošević je jedna značajna istorijska ličnost. Šta god ko govorio, svako može da kaže šta hoće, ali ja ga ne bih karikaturalno predstavljao. Milošević nije bio ni budala ni glupan. Nekoliko puta sam sa njim sedeo - rekao je Vučić i dodao:

- Za mene je napravio nekoliko teških grešaka, pogotovo što se tiče ratova. Koliko god da je ozbiljna situacija, ti moraš da sračunaš dokle možeš da ideš. Istorija će da sudi, istorija će da govori, i o ponašanju u Hagu i o svemu drugom. Ali on nije za karikaturalno prikazivanje.

Predsednik Srbije se dotako i Zorana Đinđića i Vojislava Koštunice.

- Đinđićeva sudbina je tragična. Nije imao podršku kakvu je imao Milošević, ali je imao energiju i hteo da Srbiju otvori svetu. Za Koštunicu bih imao primedbe, ali i dobre stvari da kažem. Siguran sam da nema račune u inostranstvu kao neki drugi - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Boris

29.03.2021 21:03

Milošević je bio neko kome su građani Srbije jedan period itekako verovali.

Beka

30.03.2021 08:31

I ja smatram da je Sloba bio veoma znacajma licnost u nasoj istoriji,veoma pametam covek al je morao da shvati da nismo sami na svetu