ŠIPTARSKI TERORISTA PONOVO PRETI! Haradinaj: Ako nam ne daju u Ujedinjene nacije, PRIPAJAMO se Albaniji!

Autor: Sofija AĆIMOVIĆ

Vesti

25.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ne uđemo u Ujedinjene nacije (UN) i NATO, pridružićemo se Albaniji, poručio je lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Nekadašnji prištinski premijer je prilikom posete Glođanu kod Dečana izneo pretnju kojom bi, da nije onako kako jeste, morali odmah da se pozabave evropski licemeri koji stalno poručuju da je za njih prekrajanje granica ozbiljno igranje vatrom. A šta je prekrajanje ukoliko nije otvoreni poziv Haradinaja da se napravi "velika Albanija".

- Ako ne dobijemo zasluženo mesto u UN i NATO, nećemo ostati sami, nećemo ostati bez porodica, mi smo albanska nacija, pridružićemo se našoj albanskoj porodici - rekao je Haradinaj, iznoseći i niz nebuloza:

- Kosovo ima dugu istoriju, Kosovo hiljadu godina pripada svojim građanima poput mene.

Kurti: Nema razgovora o ZSO

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da bi dijalog sa Beogradom trebalo da se zasniva na četiri principa, od kojih je, kao prvi, naveo priznanje nezavisnosti Kosova, ali je odbacio razgovor o zajednici srpskih opština (ZSO). Kao ostale principe, Kurti je naveo da Beograd treba da prizna navodne zločine na Kosovu, da se dijalog zasniva na jednakosti obe strane i da korist od dijaloga imaju građani, a ne političari.

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije navodi da te njihove težnje mi odavno znamo i odavno o njima pričamo i to nije nikakva tajna za nas, već je prosto tema za međunarodnu zajednicu, budući da oni sve vreme pričaju o multikulturalnosti Kosova i principima suživota, koji nikada od 1999. do danas nisu ni približno zaživeli.

RepublikaFoto: Tanjug
Dejan Miletić

- To je jedna priča, ne samo Haradinaja nego i Kurtija, to je priča većine političkog rukovodstva Albanaca na KiM, samo to prosto ne nailazi na pravu reakciju međunarodne zajednice i širi se sve dalje, kao rak koji preti da ugrozi bezbednost u regionu - kaže Miletić.

Naš sagovornik ističe da oni ne poštuju ne samo međunarodne dogovore nego i svoj takozvani ustav, koji su već prekršili činjenicom da dva predstavnika srpskog naroda nisu u vladi.

RepublikaFoto: Tanjug
Milovan Drecun

Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, kaže da oni sada vide istorijsku priliku da realizuju taj svoj strateški cilj i da se ujedine sa Albanijom.

- "Velika Albanija" je strateški cilj zbog kojeg je napravljena teroristička organizacija OVK, čiji je jedan od zločinačkih komandanata bio i Ramuš Haradinaj, i to je opredeljenje svih albanskih političkih stranaka na KiM i zajedničko delovanje s režimom u Tirani - navodi Drecun.

Naš sagovornik ističe da je Kurti rekao da se nada da će se promeniti okolnosti u kojima će on moći da promeni ustav.

- Ovo je više pretnja koja je upućena međunarodnoj zajednici, znaju da ne mogu da postanu član UN ako Srbija ne prizna Kosovo kao državu, ne mogu da realizuju ni ujedinjenje sa Albanijom i, kako sada stoje stvari, oni nastoje da izvrše pritisak i na EU i na Srbiju da dobiju što je moguće povoljniji status - naglašava Drecun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading