SNEG SVE DO MAJA! Meteorolog Đorđe Đurić: Baba Marta zadaje poslednji udarac, promena nas očekuje početkom aprila

Autor:

Vesti

23.03.2021

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove godine čuvena Baba Marta pokazala nam se u pravom svetlu, u toku jedne nedelje imamo smenu sva četiri godišnja doba i dok željno iščekujemo lepo vreme, meteorolog Đorđe Đurić izjavio je da nas na planinama čeka sneg sve do maja.

RepublikaFoto: facebook.com/Djordje Djuric
Meteorolog Đorđe Đurić

Meteorolog Đorđe Đurić izneo je detaljnu prognozu za sledeću nedelju.

- Baba Marta nam je pokazala svoje pravo lice, vreme pravo jesenje i zimsko, snega će biti sve do maja meseca na planinama, što je dobra vest za skijaše, dok se u nižim predelima ovih dana očekuje poboljšanje vremena - kaže Đurić za Kurir.

Što se tiče poboljšanja vremena u nižim predelima, Đurić kaže da je "polako iza nas baba marta, koja će još sutra pokazati svoje pravo lice".

- U nižim predelima biće kiše, susnežice i snega, a na planinama se očekuje novih desetak centimetara snega. Što se tiče Beograda i Vojvodine, ostaće uglavnom suvo. Već u petak sledi postepena stabilizacija vremena i porast temperature. U petak nas očekuje temperatura u skladu sa kalendarom, biće između 10 i 15 stepeni - ističe Đurić.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

Za subotu najavljuje pravo prolećo vreme, biće i 20 do stepeni!

Ipak, prema njegovim rečima, već u nedelju stiže osveženje za pet, šest stepeni i prolazna kiša, na planinama sneg, temperatura između 10 i 15 stepeni.

Početkom sledeće sedimce promenljivo oblačno, umereno toplo, najavljuje Đurić.

Sa prvim danima aprila treba očekivati sunčano i toplo vreme.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading