MORAMO BITI JEDINSTVENI PROTIV SRBIJE! Kurti otkrio šta mu je glavni cilj

Autor: Republika

Vesti

22.03.2021

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novoizabrani premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti poručio je večeras da je od danas premijer svih građana i zahvalio onima koji su glasali za njega, istovremeno pozivajući na "jedinstvo protiv Srbije", prenosi prištinska "Koha ditore".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

- Moramo biti jedinstveni protiv Srbije. Zahtevaćemo parlamentarnu raspravu do iznemoglosti. Za budućnost dece moramo pronaći koordinaciju. To moramo pronaći i u sektoru bezbednosti. Takođe ćemo tražiti koordinaciju za fond zdravstvenog osiguranja - rekao je Kurti u svom prvom obraćanju nakon što je izglasan.

Dodao je da će njegova vlada sarađivati sa opozicijom i civilnim društvom.

- Ovo je velika odgovornost, pa se očekuje da budete dobro pripremljeni. Vodićemo se principima i verom. Morate da radite sve dok imate mandat da dokažete da ste zaslužni na položajima na kojima ste postavljeni - rekao je Kurti u svom prvom obraćanju nakon što je izglasan.

Dodao je da bi političke stranke trebalo da budu u službi građana.

Kurti je izabran večeras na skupštinskoj sednici, a za njega je glasalo 67 poslanika.
Protiv njegovog izbora bilo je 30 poslanika od ukupno 107 prisutnih.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading