Ministar Vulin i ambasador Kacumata o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova!

Autor: Republika

Vesti

22.03.2021

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Japana Takahiko Kacumatom o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Kacumata i Vulin

Ministar Vulin upoznao je ambasadora sa čvrstim stavom i argumentima Srbije koji se protive eventualnom članstvu takozvanog Kosova u Interpol i istakao da će Srbija, ukoliko Priština podnese ponovo zahtev, aktivno raditi kako bi to sprečila, zahvalivši se Japanu na uzdržanom stavu tokom poslednjeg glasanja.
 

Na sastanku je razgovarano o modalitetima policijske saradnje dve zemlje u oblasti visokotehnološkog kriminala i zajedničkim obukama u ovoj oblasti.

 
Ambasador Kacumata istakao je da je za dolazak stranih investicija u neku zemlju od velike važnosti i bezbednost imovine i građana.
 
Prema njegovim rečima, Srbija je pokazala da je stabilna i bezbedna država, zbog čega se uz sve ostale razloge, u narednom periodu mogu očekivati povećana ulaganja japanskih investitora.  
 
Ministar i ambasador istakli su značaj solidarnosti i pomoći koju su dve države pokazale u teškim situacijama, tokom panedmije kovida 19 i razornog zemljotresa koji je pogodio Japan.
 
Ambasador Kacumata uputio je poziv ministru Vulinu, da kada epidemiološka situacija bude dozvolila, poseti Japan.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading