SRPSKA LIGA: Srbija da osnuje Centar za borbu protiv propagande i dezinformisanja javnosti!

Autor: Republika

Vesti

22.03.2021

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po uzoru na druge države, koje su fomirale institucije, čiji je zadatak da se bore protiv dezinformacija i propagande unutar svojih granica, a sve sa ciljem da se osigura bezbednost, kako za zemlju tako i za njene građane, i država Srbija treba da osnuje jednu vrstu sigurnosnog centra koji bi se borio protiv svake vrste propagande i manipulacije, kako bi se efikasno zaustavilo širenje neproverenih i netačnih informacija – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL).

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

Zadatak tog Centra, osim preventivne zaštite od propagande, bi bio i da edukuje građane i da ukaže na važnost medijske pismenosti u preventivi od širenja laži i raznih vrsta medijske manipulacije, koja sve vuše uzima maha u našoj zemlji – kaže Đurđev.

On je dodao da određene političke i društvene grupacije, pre svega političkom propagandom, imaju nameru da oslabe državno jedinstvo, dezinformišu javnost i zlonamerno uruše ugled funkcije predsednika Republike Srbije i Vlade Srbije, ali i Srpske pravoslavne crkve i Patrijarha Porfirija

- Sa postojanjem jednog takvog bezbednosnog tela država Srbija bi adekvatno i pravovremeno odgovorila na sve izazove i pretnje, koje dolaze upravo iz raznih centara moći koji

kreiraju lažne vesti i iznose neproverene tvrdnje. Dovoljno je samo da pogledamo iskustva drugih zemalja i da takav model prenesemo i u Srbiju, jer je od presudnog značaja da stavimo tačku na svakodnevne medijske spekulacije i propagandu najgore moguće vrste  - zaključuje Đurđev.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading