TEŠKI USLOVI ZA VOŽNJU! Brzina na auto-putu Miloš Veliki ograničena na 80, u zonama tunela na 60 km/h!

Autor: Republika

Vesti

22.03.2021

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog snežnih padavina i zimskih uslova vožnje, brzina je na auto-putu Miloš Veliki ograničena na 80, a u zonama tunela na 60 km na čas, saopoštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nove intezivne snežne padavine u planinskim predelima Ivanjice, Sjenice, Valjeva, Prijepolja, Novog Pazara, Kuršumlije, Požege, Zlatibora, Leskovca, Vlasotinca i Crne Trave dodatno su otežale već zimske uslove vožnje, kažu u AMSS.

Formiran je novi dodatni sloj snežnog pokrivača ispod kojeg se nalaze stare naslage snega i leda što otežava čišćenje puteva, a samim tim i odvijanje saobraćaja, a


Zbog zastoja koji su česti u ovakvim uslovima, vozačima ne preporučuje korišćenje ovih puteva, a ukoliko je putovanje neodložno potrebno je koristite pravce koji spadaju u prvi prioritet čišćenja uz obaveznu upotrebu lanaca ukoliko na kolovozu ima snega i leda.

Prema informacijama Uprave granične policije, zadržavanja na teretnim terminalima naših GP:

- GP Batrovci, TMV izlaz - 60 minuta;

- GP Horgoš, TMV izlaz - 120 minuta;

- GP Kelebija, TMV izlaz - 60 minuta.

- Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja vozila.

 

Zbog snega, na auto-putu E-80 ograničena brzina kod tunela

Na auto-putu E-80, zbog snežnih padavina, u zonama tunela Progon, Pržojna Padina, Sarlah i Sopot brzina kretanja vozila ograničena je na 60 km na čas, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading