ŠIPTARI OPET PRKOSE! Poslali zdravstvene radnike iz Prištine da ih Edi Rama vakciniše!

Autor: Republika

Vesti

20.03.2021

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stotine zdravstvenih radnika sa teritorije tzv. Kosova otputovalo je danas u Albaniju radi imunizacije protiv kovida 19, javlja Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Albanski premijer Edi Rama potvrdio je da će njegova zemlja ovog vikenda nameniti ukupno 500 vakcina AstraZeneke protiv kovida 19 za zdravstvene radnike na Kosovu, a obećao je da će u bliskoj budućnosti ta pomoć biti veća.

- Važno je imunizaciju započeti sa kosovskim lekarima jer su oni u većoj opasnosti - rekao je albanski premijer novinarima u gradu Kukeš na severu Albanije, gde se sprovodi vakcinacija, prenosi Rojters.


Na prostoru Kosova i Metohije, gde radi oko 11.000 lekara i medicinskih sestara, nije započet program imunizacije jer su lokalne albanske vlasti u nabavci u potpunosti oslonjene na sistem KOVAKS koji vodi Svetska zdravstvena organizacija preko koga još nisu stigle potrebne vakcine.

Na ovoj teritoriji, koje ima 1,8 miliona stanovnika, do sada je registrovano više od 80.000 slučajeva kovida 19 i 1.752 smrtnih slučajeva od posledica bolesti, prenosi Rojters.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading