KOMŠIJE NAM ODALE PRIZNANJE: Hrvati pišu da je njihova vojska NEMOĆNA pred vojskom Srbije!

Autor:

Vesti

21.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska vojska nemoćna je pred Vojskom Srbije, piše hrvatski list "7Dnevno" i u prilog tome ističe da srpska vojska prolazi kroz "bogate periode nabavke vrhunske opreme".

RepublikaFoto: Tanjug/T. Radovanović

Pozivajući se na podatak portala „Fajerpauer“, koji od 2006. objavljuje listu najmoćnijih vojski sveta, list piše da je Vojska Srbije po snazi za dva mesta pretekla Hrvatsku vojsku i sada je na 61 mestu, preneo je Tanjug.

List konstatuje da su Hrvatsku vojsku uništile godine neulaganja i da je stoga potrebno doneti strategiju bezbednosti.

- Hrvatska nema oružje i opremu kojom može da neutralizuje prednost Srbije. Od vojske se očekuje da zaključa vazdušni prostor, a ne da gradi hotele i hangare - piše list i sa žaljenjem konstatuje da je "ovo nagoveštaj poremećaja koji tek dolaze u narednim godinama".

Uz podsećanje da je pre četiri godine bilo sve drugačije, da se očekivala transformacija Hrvatske vojske u malu, dobro opremljenu po svim standardima NATO, list piše da je sve ostalo samo na najavama.

Podsećaju da su dva puta propali ili odlagani planovi o nabavci višenamenskog aviona, protivvazdušna odbrana je, kažu, ostala pusti san, nisu obnovljene raketne sposobnosti mornarice, a nije bilo ništa od značajnije modernizacije odavno zastarelih M 84 tenkova.

- S druge strane Srbija je, očigledno, modernizaciju svojih snaga osmislila mnogo pažljivije i realnije - piše list i napominje da su se u Hrvatskoj mnogi smejali kada je Srbija nabavila polovne MiG-ove iz Rusije i Belorusije.

Srbi su, ističe se, predano radili i na obnavljanju protivvazdušne odbrane koja je slojevita, a sistemi su nabavljeni i sa Istoka i sa Zapada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
maks

21.03.2021 15:38

Dođite nam dođite.....lako čemo to provjeriti.. A dok ne dođete, možete se "tešiti" koliko vas volja. A kad i AKO dođete, (u što čisto sumnjam) uvjerit čete se da vam je svo to očajničko i panično naoružavanje bilo UZALUD :))