PAPIĆ I HRKALOVIĆ SPREMALI PREVRAT: Otkrivene LOKACIJE sa kojih su PRISLUŠKIVALI predsednika!

Autor: Republika

Vesti

15.03.2021

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim lokacije u SIV 1, pronađene su još najmanje dva mesta sa kojih su Dijana Hrkalović i Goran papić presluškivali razgovore predsednika Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Tanjug/youtube.com/printscreen
Goran Papić i Dijana Hrkalović

U novootkrivene prostorije su mogle da uđu samo osobe od poverenja bivše državne sekretarke MUP i zamenika načelnika SBPOK, piše Kurir.

- U SIV 1 je bila glavna operativna kancelarija za tajni rad i u nju su mogli da uđu samo Hrkalovićkini saradnici, i to uz korišćenje posebne ključ kartice. To nije sve. Ppstojale su još dve kancelarije na dva različita mesta, a u kojima su se radile i provere. Odabrane osobe su imali pristup svemu tome, kao i pristup proverama kroz informacioni sistem MUP. To znači da su oni vršili provere svih lica kojih su hteli, njihove adrese, da li su vršili promenu adrese,  da li su protiv protiv njih podnete poternice, da li su ikada prelazili granicu, doslovno su sve za šta je nadležan MUP, i to su koristil u svrhe u koje su želeli - kaže izbor Kurira.

Ljuban Karan, bivši oficir Kontraobaveštajne službe kaže da mu ovakvi postupci liče na organizovanu grupu koja je pripremala prevrat:

- I svakako da je bila u službi nekoga ko je ozbiljno nameravao da ugrozi državu i predsednika Aleksandra Vučića. To je skup okolnosti i ne radi se više samo o prisluškivanju. Prisluškivanje je pratilo kombinovanje metoda rada službe bezbednosti, a to je praćenje, korišćenje detaljnih provera za određeno lice, i to nezakonito, bez adekvatnih odobrenja, kao što je po zakonu regulisano. Imali su kompletan istem, kojim raspolaže država da bi uspešno vršila istrage i suzbijanjekriminala, aoni su obrnuli vektor i koristili ga protiv države - kaže Karan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading