RHMZ UPALIO NARANDŽASTI METEO ALARM! Stiže nagla promena vremena! NAREDNIH DANA SNEG, KIŠA I OSETNO HLADNIJE!

Autor: Republika

Vesti

14.03.2021

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jače naoblačenje i zahlađenje s kišom koje će posle podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, uveče i u toku noći proširiće se na ostatak Srbije, saopštio je RHMZ.

RepublikaFoto: pixabay.com

U našoj zemlji sutra će na snazi biti žuti i narandžasti meteo alarm.

- U drugom delu noći, između 14. i 15. marta, kao i sutra ujutro i pre podne najviše kiše se očekuje na području zapadne Srbije, Srema, Beograda, Šumadije, južnog i srednjeg Banata, gde će mestimično pasti i više od 20 milimetara kiše za 12 sati - navedeno je u najnovijoj najavi RHMZ.

Osim kiše, očekuje se i sneg.

Sneg će sutra padati prvo na jugozapadu Srbije, a najznačajnije povećanje visine snežnog pokrivača se očekuje u brdsko-planinskom području jugoistočne Srbije u noći od ponedelјka ka utorku i to za 10 do 30 centimetara za 12 sati - najavio je RHMZ.

Kako se dodaje, duvaće umeren i jak severozapadni vetar, koji će sutra i u utorak u istočnoj Srbiji imati udare od 17 do 20 metara u sekundi. 

Temperatura u padu

Najniža temperatura sutra biće 1 do 6 stepeni, a najviša od 3 na jugozapadu Srbije do 10 na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini.

U Beogradu oblačno i hladno s kišom uz umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura oko 3, a najviša oko 6 stepeni.

Do 22. marta biće pretežno oblačno s čestom pojavom kiše u nižim i snega u višim predelima, ali od utorka uz malu količinu padavina.

Do petka hladno, pa se u noćnim i jutarnjim satima slab sneg očekuje ponegde i u nižim predelima.

Malo toplije tek za dane vikenda.

Istočna i jugoistočna Srbija biće obojene u narandžasto, što kako se navodi u objašnjenju znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. 

U ostalim delovima naše zemlje na snazi će biti žuti meteo alarm te vreme može biti potencijalno opasno, a vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene.

Do 22. marta čeka nas pretežno oblačno vreme s čestom pojavom kiše u nižim i snega u višim predelima, ali od utorka uz malu količinu padavina.

Do petka hladno, pa se u noćnim i jutarnjim satima slab sneg očekuje ponegde i u nižim predelima.

Malo toplije tek za dane vikenda.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading