UDAR NIKŠIĆKOG POLITIČKO-KRIMINALNOG LOBIJA: Daka za kavčane UDARIO NA VUČIĆA!

Autor:

Vesti

12.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider crnogorskog Narodnog pokreta i kontroverzni biznismen Miodrag Daka Davidović promenio je ploču i naprasno optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da stoji iza atentata na njega i vladiku Joanikija decembra 2019. u beogradskom hotelu "Kraun plaza".

RepublikaFoto: youtube.com/ TVKopernikus
Miodrag Daka Davidović

Nagli zaokret usledio je u dogovoru sa predsednikom Crne Gore i DPS Mila Đukanovića i delovima crnogorske tajne službe (ANB) i njihovim starim saradnikom Branislavom Branom Mićunovićem i to baš posle hapšenja Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i pripadnika njegove kriminalne grupe, koja je uvezana sa crnogorskim "kavačkim klanom".

Prethodno je imao samo reči hvale za Vučića, pa i mesec dana posle atentata.

- Njih trojica, svi Nikšićani, posle pada Milovog režima na prošlogodišnjim izborima, žele da zadrže pod kontrolom makar svoj rodni grad. Osim političkog kraha, uzdrmani su borbom protiv organizovanog kriminala u Srbiji i hapšenjem Belivukove grupe, produžene ruke crnogorskih "kavčana", koji uz suparnički crnogorski klan - "škaljarce", drže, između ostalog, tržište narkotika na Balkanu. Zato su se udružili i po nalogu Đukanovića napadaju Vučića - priča upućeni izvor Srpskog telegrafa iz Podgorice.

KTITOR LAŽOV

Davidović je, podseća on, i formirao NP da bi pokušao da podeli Srbe u Nikšiću, odvuče glasove Demokratskom frontu (DF) i osvoji vlast u tom gradu. Čak je Mićunović rođaka ubacio na izbornu listu kod Davidovića - Božidara Butorovića, koji je sedmi na listi NP za lokalne izbore u Nikšiću i glavna spona između njih dvojice.

- Kako taj plan propada, trojac Milo-Brana-Daka rešio je da napadne srpskog predsednika. Njihova podmetačina neće proći - navodi naš sagovornik.

Vučić: Nervoza i štrčanje

Vučić je kazao da su optužbe Davidovića gluposti i besmislice, ali da je to samo deo napada čiji je cilj srušiti Srbiju, vratiti je u prošlost, na gubitnički kolosek jer ona ne sme da jača i "štrči" u odnosu na ostale:

- On može da govori šta hoće, ali nije on to govorio zbog sebe, već je velika nervoza i ne samo zbog izbora u Nikšiću, u šta ne želim da se mešam. Ali nervozan je jer Srbija neuporedivo brže napreduje od svih u regionu. U tome je koren problema svega sa čim se suočava zemlja, ali neretko i ja lično.

Na to nedvosmisleno ukazuje i činjenica da je izjavu Davidovića odmah demantovao vladika Joanikije, koji je pak za atentat okrivio ondašnje crnogorske vlasti. U prevodu, Đukanovića, koji je te 2019. držao sve poluge vlasti.

- Neprihvatljivo je da Davidović govori u moje ime pošto mu takvo ovlašćenje nikad nisam dao iako je ktitor crkve. Što se tiče pokušaja atentata na nas dvojicu u Beogradu decembra 2019, uveren sam da predsednik Srbije gospodin Aleksandar Vučić sa tim nema nikakve veze. Ja razmišljam potpuno suprotno: da su tadašnje vlasti Crne Gore naručile pomenuti atentat. Mislim da će moju pretpostavku istraga kad-tad potvrditi - rekao je episkop.

PROTIV SRBA

Dekan Fakulteta za studije bezbednosti Miroslav Bjegović smatra da bi na ovakvo netačne i zlonamerne izjave Davidovića uperene protiv srpskog predsednika trebalo da reaguju nadležne institucije.

- Jasno je da iza Davidovića stoji zapravo Đukanović i njegovi kriminalni klanovi, naročito "kavčani", čiji su pripadnici i saradnici s Belivukom na čelu uhapšeni. Uz saradnju s Mićunovićem. Sve to u delo sprovodi crnogorska tajna služba ANB, koja ima za cilj plasiranje lažnih informacija i otpor prema svemu što je srpsko, ne bi li osujetila već vidljivu i izvesnu ubedljivu pobedu srpske opcije u Nikšiću - konstatuje Bjegović.

Činjenice

- 10. decembra 2019, oko 21 čas, iz snajpera pucano na Davidovića i episkopa Joanikija

- napad se odigrao dok su sedeli u kafiću, na međuspratu hotela "Kraun plaza" na Novom Beogradu

- Davidović je pogođen u ruku hicem iz snajpera

Ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je Davidoviću da će mu policija Srbije pružiti priliku da ispriča sve o svojim vezama sa organizovanim kriminalom i švercerima duvana:

- To što laže o Aleksandru Vučiću ne znači i da će lagati o svojim vezama sa narko-dilerima i švercerima cigareta.

Licemerje

januar 2020

Davidović: Vidite li da ovo sve vaskrsava, ovo svekoliko srpstvo, da se mi okupljamo i vraćamo se sebi i veri. Sveti Vasilije je vaskrsao i predsednika Vučića! Kakav je on intervju dao na taj sudnji dan, pa to je za ponos svekolikom srpstvu na taj dan što je rekao. Drugo, predsednik Vučić je na televiziji, video sam, rekao da je ponosan kako se naš narod u Crnoj Gori nosi i da je naš narod uzdignutog čela.

mart 2021.

Atentat na nas je izvela grupa koju je, prema pisanju štampe iz Srbije, izvršila mnoga nedela. To je uzrok mnogih nesreća, a glavni organizator svih pogibija je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Mandić: Joanikije sve rekao

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić, komentarišući to što je Miodrag Davidović optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da stoji iza pokušaja atentata na njega, kaže da bi ovaj kontroverzni biznismen morao da odgovara za tu podmetačinu.

- Nakon tog atentata imao sam više razgovora, gostovao sam i u televizijskim emisijama sa Davidovićem, razgovarao sa vladikom Joanikijem. I jedan i drugi su tada bili na pozicijama da je taj atentat organizovan sa crnogorskih adresa, da je to delo sigurno izvršila neka kriminalna struktura kojom se upravlja iz Crne Gore. Oni koji su planirali ubistvo i napade i na Vučića i njegovu porodicu stajali su iza ovih napada na vladiku Joanikija i Davidovića. Zašto se to danas saopštava, zašto se izmišlja i pokušava podmetnuti predsedniku Srbije da on stoji iza napada na Daku Davidovića, koji je dugi niz godina proveo u Srbiji, ne dolazeći u Crnu Goru, to je pitanje koje treba da se postavi Davidoviću. Najviše istine o ovoj priči je rečeno kroz izjavu našeg vladike Joanikija - ispričao je Mandić za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gojko

12.03.2021 20:40

Mogu samo da nam pljunu pod prozor, da pocrkaju insekti.