"RAŠA TUDEJ" PIŠE O PRISLUŠKIVANJU VUČIĆA: Predsednika i njegovu porodicu prisluškivali više od 1.500 puta!

Autor: Republika

Vesti

08.03.2021

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski medij "Raša Tudej" objavila je tekst o prisluškivanju srpskog predsednika Aleksandra Vučića i njegove porodice.

RepublikaFoto: Printscreen
Raša Tudej piše o prisluškivanju srpskog predsednika

Unutrašnja istraga je pokazala da su srpski predsednik Aleksandar Vučić i njegova porodica ilegalno prisluškivani više od 1500 puta i da su u sve to umešani "visokopozicionirane osobe" u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost objavio je ovu informaciju. Istraga je utvrdila da su otkrivena 1572 zabeležena ilegalno prisluškivana razgovora.

Vulin je optužio izvesne visokopozicionirane zvaničnike u MUP-u za ilegalne aktivnosti, napominjući da su na ovaj način ugrožena ljudska prava predsednika i njegove familije. Ministar nije želeo da spekuliše o motivima ovih zvaničnika za ovo delo.

Ministar unutrašnjih poslova takođe je otkrio da je istraga osumnjičenih dovela do poligrafskog ispitivanja kako bi se otkrilo ko je odgovoran za prisluškivanje predsednika i njegove porodice, iako u tim prisluškivanim razgovorima nije bilo inkriminišućeg sadržaja.

Predsednik Vučić se ranije našao na udaru stranih obaveštajnih službi, a lokalni mediji pisali su o tome da 55 stranih službi iz čak 40 zemalja trenutno rade u Srbiji, ali nije utvrđeno da li je bilo ilegalnih radnji. 

U februaru šef kriminalistčke uprave Bogdan Pušić upozorio je da je mafija pripremala likvidaciju predsednika Vučića, ali je sam Vučić rekao da nije siguran da je baš on bio meta tih napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading