Oštećen automobil Srbina direktora vukovarske Tehničke škole! Jeckov: Nije reč o slučajnom incidentu

Autor:

Vesti

07.03.2021

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) u Hrvatskoj saopštila je danas da je neophodno da Vukovar postane grad sa nultom tolerancijom prema nasilju.

RepublikaFoto: printscreen/youtube.com
Dragana Jeckov

Saborska zastupnica Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Dragan Jeckov je na konferenciji za novinare u Vukovaru rekla da je nepoznati počinitelj u noći sa subote na nedelju oštetio automobil u vlasništvu učitelja vukovarske Tehničke škole Nikole Tesle Đorđa Lukića te kako ni kojem slučaju nije reč o slučajnom incidentu.

Pritom je podsetila da je nedavno u neposrednoj blizini vukovarske Tehničke škole došlo do sukoba više mladih osoba, a među kojima je bilo i učenika te škole.

- Ništa ne sugerišemo, već informišemo javnost - izjavila je Jeckov uz tvrdnju da je direktoru Đorđu Lukiću napadom poslana jasna poruka.

- Grad Vukovar i okolina trebaju biti mesto nulte tolerancije na nasilje - poručila je Jeckov zatraživši od policije i pravosudnih tela da istraže i kazne počinitelje. Najavila je i da će od MUP-a zatražiti dodatna objašnjenja kako preventivno delovati ne bi li se sukobi u Vukovaru prekinuli.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Po rečima predsednika vukovarskog SDSS-a Srđana Kolara, poslednje dve godine su intenzivirani napadi na pripadnike srpske zajednice u Vukovaru.

- Kao predstavnici srpske zajednice osuđujemo svaki oblik nasilja - rekao je Kolar ocenivši kako oštećenje ličnog automobila direktora Đorđa Lukića nije običan kriminalan čin već ima veze i s međunacionalnim sukobom mladih do kojeg je nedavno došlo nedaleko od Tehničke škole.

Predsednik Zajedničkog veća opština (ZVO) Srđan Jeremić kazao je kako mnogi mladi Vukovarci srpske nacionalnosti ne žele prijaviti policiji napade na sebe iz straha da ne budu izloženi mogućoj osveti.

- Ja vam tvrdim da se ni mi ovde koji sedimo ne osećamo sigurno u ovom gradu - izjavio je Jeremić utvrdivši kako je fizičkih i drugih napada na građane Vukovara srpske nacionalnosti puno te da se oni uglavnom ne prijavljuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading