ONI NE ODUSTAJU! Sramna ucena Amerike! TRAŽIĆE OD SRBIJE NEŠTO NESHVATLJIVO!

Autor: Republika

Vesti

03.03.2021

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki američki diplomata, zadužen za Zapadni Balkan, Metju Palmer, večeras je izjavio da je cilj američkih administracija da se dijalog Kosovo i Srbija okonča sporazumom o uzajamnom priznavanju.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Metju Palmer

On je u zajedničkom intervju za Desk na KTV sa specijalnim posrednikom EU za dijalog Srbije i Kosova, Miroslavom Lajčakom, rekao da SAD snažno podržavaju taj proces.

- Nerado postavljam rok za dijalog. Ali apsolutno delimo cilj naših partnera iz Evropske unije da proces poguraju napred, posebno da brzo napreduje - kazao je Palmer.

Rekao je da bi SAD želele da imaju pravno obavezujući sporazum o punoj normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, koji otvara jasan put ka evropskim integracijama.

- Podstaći ćemo Beograd i Prištinu da se ozbiljno angažuju i poguraju stvari napred što je pre moguće – rekao je Palmer.

Lajčak je rekao da će se, kada se Kosovo pridruži EU, "njegov glas čuti i poštovati" i da se pridruživanje EU ne može dogoditi bez normalizacije odnosa sa Srbijom.

Posrednik EU je rekao i da radi u istom smeru kao i Palmer, na normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading