Evo šta je dr Tiodorović rekao o Vranjancu koji je primio DVE različite vakcine!

Autor: Republika

Vesti

02.03.2021

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sastanku sa predstavnicima zdravstvenih ustanova u Vranju, gradu koji je preteklih ndelja bio jedno od najvećih žarišta, razgovaralo se o procesu vakcinacije, ali i o slučaju jednog građanina Vranja koji je primio dve doze vakcine različitih proizvođača.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Branislav Tiodorović

Epidemiolog i član Кriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović je, govoreći o slučaju vakcinacije dvema vakcinama različitih proizvođača, rekao da se desilo nešto što nije smelo i nije moglo da se desi da su poštovane procedure.

- Najvažnije je da tom pacijentu kod koga je došlo do davanja druge vakcine, a ne one koje je trebalo da primi kao drugu dozu, zdravstveno stanje pod kontrolom i sigurno je da ćemo i dalje pratiti svaki dan njegovo stanje i imati potpuni uvid nad onim šta se sa tim našim građaninom Vranja dešava - naveo je Tiodorović za RTS.

Istakao je da moramo da budemo svesni da je preopterećenost ljudi koji sporovode vakcinaciju ogromna, kao i da je interesovanje stanovništva veoma veliko.

- Tako nešto se ne sme ponoviti, procedura je poznata, procedura je jasna i ona se mora sprovoditi do kraja. Svako mora da bude pitan pre nego što mu se da druga doza, koju ste vi primili vakcinu. Ne samo uvid u njegovu dokumentaciju, nego i da ga pitaju. I ako ne zna, da se to vidi iz njegovih dokumenata - naglasio je Tiodorović.

Posle sastanka koji je trajao gotovo dva sata, nadležni su rekli da nije poštovana procedura u tom slučaju i da će se i dalje sprovoditi stručni nadzor, kao i da će narednih dana biti poznato ko je odgovoran zbog toga što je jedna osoba primila vakcine različitih proizvođača.

Gradske vlasti poručuju da će učiniti sve da pooštre mere koje su u njihovoj nadležnosti.

- Mi ćemo u narednom periodu sigurno učiniti sve da pooštrimo sve mere koje su u nadležnosti lokalne samouprave, da se poveća pre svega disciplina naših sugrađana i strožija kontrola svih epidemijskih mera - rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Do sada je vakcinisano oko 17.000 stanovnika Vranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading