NEDOPUSTIVA I NESHVATLJIVA ODLUKA PRIŠTINE: Kancelarija za KiM stala u odbranu srpskih sportista

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.02.2021

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija za KiM saopštila je večeras da je neshvatljiva je i nedopustiva odluka kosovske policije da danas zabrani rukometašima Rukometnog kluba Arilje ulazak na teritoriju KiM i odigravanje meča sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici.

RepublikaFoto: Tanjug
Petar Petković

- Reč je o anticivilizacijskom činu kojim se umesto vrednosti sportskog duha i fer pleja, od strane Prištine nameće politika zabrana i barijera. Apsurdno je i potpuno netačno obrazloženje koje je dato rukometašima iz Arilja na administrativnom prelazu - da nijedan sportista iz centralne Srbije ne može ući na teritoriju KiM ukoliko prethodno o tome ne zatraži dozvolu takozvanog Ministarstva sporta u Prištini - navodi se u saopštenju Kancelarije.

Po sredi je, kako se dodaje, brutalno kršenje sporazuma o slobodi kretanja.


Iz Kancelarije posebno ističu da se ni jednim jedinim dokumentom ne predviđa obaveza sportista iz centralne Srbije da šalju bilo obaveštenja ili traže dozvolu Prištine za ulazak na teritoriju južne pokrajine i odigravanje sportskih mečeva.

- Posle zabrana kojima su bili izloženi novinari iz centralne Srbije, ponovo se blokade postavljaju i sportskoj omladini. Šta još treba da se desi da međunarodna zajednica konačno reaguje i osigura poštovanje postignutih sporazuma, čiji je garant, i sankcioniše Prištinu zbog jednostranih i po dijalog štetnih poteza? - upitali su iz Kancelarije za KiM.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading