Trivan: Srbija će intenzivno raditi na pošumljavanju

Autor: Tanjug

Vesti

17.11.2017

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za zaštitnu životne sredine Goran Trivan , koji učestvuje na Konferencji o zaštiti klime u Bonu, izjavio je da je pošumljavanje jedan od najefektnijih načina za zaštitu životne sredine i da će Srbija u narednom periodu veoma intenzivno raditi na tome.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mere koje civilizacija primenjuje 40 godina unazad "nisu dale sjajne rezultate što se vidi po velikom zagrevanju planete" istakao je Trivan navodeći da se čini da se ključni segment pošumljavanja ispušta

- Budući da je pošumljavanje jedan od možda najefektnijih načina da se prilagođavate klimatskim promenama, mi smo tome pristupili u Srbiji lokalno, ali ćemo sada formiranjem novog ministarstva, zaista jako aktivno krenuti u tu aktivnost obezbeđujući novce koji nisu preveliki. Zanimljivo je da pošumljavanje kao proces ne traži velike novce - istakao je Trivan za Dojče vele.

Srbija, kazao je, nema problem sa implementacijom velikog broja dokumenata i strategija koje su usvojile Ujedinjene nacije i tela koje su UN formirale, istakavši da ih je ona i sama ratifikovala i usvojila, ali da je značajna razlika u odnosu na druge zemlje specifičan ugao posmatranja na pošumljavanje.


Mere koje civilizacija primenjuje 40 godina unazad "nisu dale sjajne rezultate što se vidi po velikom zagrevanju planete" istakao je Trivan navodeći da se čini da se ključni segment pošumljavanja ispušta.

Kada se govori o odnosu Srbije prema projektima EU koji zahtevaju zaštitu životne sredine, Trivan je istakao da naša država nema problem sa planovima EU.


- Mi nemamo problem sa bilo kakvim standardima i planovima koje nameće EU. Ona (EU) je čak i u svojim dokumentima za zemlje koje se prilagođavaju njenim standardima dala rokove koji su naravno drugačiji i duži nego što je to za zemlje koje su već postale članice Unije, što će reći - mi se držimo toga i trudićemo se da povećamo svoje kapacitete - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading