OVO SE VEĆ RETKO DOGAĐA! BILJANA SRBLJANOVIĆ UDARILA NA SVOJE: Pomenula N1, pa osula drvlje i kamenje!

Autor: Republika

Vesti

27.02.2021

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramaturg Biljana Srbljanović objavila je na Fejsbuku da je odbola gostovanje na N1 BIH gde je trebalo da govori o filmu "Dara iz Jasenovca".

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Biljana Srbljanović

Ovo je njen status na Fejsbuku: 

"Zvao me je N1 BIH, pored dosta drugih medija, da gostujem u emisiji o filmu "Dara iz Jasenovca". Obzirom da nemam baš nikakvog interesa u toj celoj mutnoj priči, pristojno sam se zahvalila i odbila, kao i sve druge medije. Rekla sam napisala šta sam imala reći i sa kolegom snimila emisiju od sat i po o mom stručnom, dramaturškom, pogledu na film. Obzirom da dobijam užasne uvrede i klasične internet pretnje, ne želim da se dalje bavim temom od koje zainteresovani imaju korist, a ja moram da trpim agresiju sumanutih ljudi, koji su možda poslati, a možda volonteri, jer nikad ne znate kad će to internet nasilje da se pretoči u pravi život. Na ovu vrstu agresivnih napada jesam navikla, ali ne moram da ih prizivam, te u tom smislu odbijam da dalje pravim medijima sadržaj.

Bez obzira na to, danima mojim Fejsom mediji pune svoje stranice, istine radi, uglavnom samo prenose ovo što sam već rekla. Valjda nema mnogo drugih ljudi (pored Lalića i Romćeviča) kojima nije frka da kažu jednako stručno mišljenje, jer je cela stvar neprijatna i pomalo preteća.

Ipak, vrhunac neodgovornog tabloidnog pristupa imao je baš N1 BiH. Razgovarali su sa scenaristkinjom filma, a nas poimence šejmovali što nismo želeli da gostujemo u njihovom programu. Scenaristkinja je rekla da ima obezbeđenje, jer dobija pretnje, nisu precizirali od koga, ali internet manijaka ima mnogo, znam to dobro. Ja obezbeđenje nemam, nisam nikad ni imala, tako da moram sama da se čuvam.

Ipak, voditelj Zvonko Komšić smatra da sam valjda bila obavezna da mu napunim program i ne bi mu pravo što to nisam želela. U dopisivanju sa mnom, delovao je kao da razume moje razloge, čak mi je tražio i telefone kolega (nisam dala). U svojoj emisiji nas je, a posebno mene, više puta apostrofirao, kako odbijamo razgovor, na neki način bežimo od njega, prosto nas je javno šejmovao, kao da nama postoje neki tajni motivi, strah ili nesigurnost, zbog kojih nismo učestvovali u njegovom programu.

U emisiji je inače bio nepripremljen, nije vladao osnovnim informacijama i bio dosta bojažljiv, svoja pitanja je izgovarao pravdajući se i skrivajući se iza mene i kolega.

U tom smislu, dosta sam se obradovala kad je, nakon što je pogrešno rekao da serija koju autorski tim "Dare" radi, nastaje u produkciji njegove kuće, Junajted medija, popio ozbiljnu verbalnu ćušku od gošće: serija je proizvod upravo konkurenta, onog koji, kako čitam, baš hoće da uništi N1.

Voditelj se uprepastio, al kasno. Meni bi slatko. Shvatio je da je zaigrao za pogrešnu stranu, sve bacajući nas nekolicinu, koji nemamo ništa ni od tog sukoba, ni od priče o filmu, pod metaforični voz.

Imaju Francuzi divan izraz za ovo što mu se desilo "se faire remonter les bretelles". Zategla mu je gošća tregere, samo što nije jauknuo, a zna voditelj da mu pravo zatezanje za tu grešku tek sledi. Skoro da mi ga je žao. Želim mu sve najbolje.

U podnesku prilažem pravi tok razgovora izmedju mene i voditelja Komšića, kolorizovano", navela je Biljana Srbljanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading