ZAŠTITNIK GRAĐANA: Otvorena mogućnost za odobrenje privremenog boravka državljanki Ruande

Autor: Republika

Vesti

26.02.2021

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana dobio je obaveštenje od Uprave za strance MUP-a Srbije, u okviru postupka pokrenutog posle saznanja iz medija o postojanju sumnje na propuste nadležnih organa, da državljanki Ruande Efrozini Stanković koja je udata za našeg državljanina Bojana Stankovića može biti odobren privremeni boravak u Srbiji iz humanitarnih razloga nakon što podnese zvaničan zahtev ovoj upravi i svu potrebnu dokumentaciju.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Zoran Pašalić

Zaštitnik građana je pisanim putem obavestio Stankovića da su ga predstavnici Uprave za strance izvestili tokom razgovora u prostorijama institucije da Efrozini Stanković može biti odobren privremeni boravak u Srbiji iz humanitarnih razloga, u skladu sa članom 61. Zakona o strancima.

U dopisu Stankoviću, Zaštitnik građana je naveo da je potrebno da Efrozina Stanković podnese zvaničan zahtev Upravi za strance MUP-a Srbije - lično, redovnom ili elektronskom poštom, a zatim taksativno pobrojao sva dokumenta koja njegova supruga treba da priloži prilikom podnošenja zahteva, kao i obaveštenje o plaćanju administrativnih taksi.

Zaštitnik građana je obavestio Stankovića i da su ga predstavnici Uprave informisali da se do dana održavanja sastanka državljanka Ruande Efrozina Stanković (Ephrosine Tuyzere Umotoni Stanković) nije obraćala zvaničnim putem ovoj upravi sa zahtevom za odobrenje privremenog boravka u Republici Srbiji po bilo kom osnovu, ni lično, ni preko punomoćnika. 

U dopisu, Zaštitnik građana je obavestio Stankovića da se privremeni boravak iz humanitarnih razloga odobrava u trajanju do jedne godine ili kraće i da ukoliko njegova supruga želi da produži privremeni boravak u Srbiji zahtev za produženje privremenog boravka može podneti najranije tri meseca, a najkasnije 30 dana pre isteka roka važenja privremenog boravka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading