(FOTO) U FEKALIJAMA DO GUŠE! Građani ovog dela Kragujevca žive bukvalno u BLATU, oglasili se i iz gradske uprave!

Autor: Republika

Vesti

01.03.2021

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani dela Šumaričke ulice u Kragujevcu godinama žive bez ulične rasvete i bez kanalizacije, kao i u neasfaltiranoj ulici, i naglašavaju da nema ni izgleda da u skorije vreme reše problem jer su zadanja rupa na svirali sadašnje vladajuće garniture u Kragujevcu

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Oliver Živković

Jedan od stanovnika dela ove ulice, u kojoj inače ima sedam kuća, Oliver Živković moli da im neko pomogne da reše problem jer ne mogu u 21. veku da žive kao da je 15.

- Ljudi, već tri-četiri godine pokušavamo da izmolimo gradsku vlast da nam reši problem ulične rasvete, kanalizacije i da nam asfaltira 150 metara puta, ali nikakva vajda. Ne znam da li je rešenje da nađemo vezu u gradskoj vlasti pa da živimo kao sav normalan svet. Sve okolne ulice rade i krakove naše rade, samo našu ne, a nema nekog razumnog objašnjenja, kada pitamo zašto je to tako - počinje priču za "Republiku" Oliver i objašnjava sa kakvim se mukama suočavaju on i njegove komšije:

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ulica u kojoj Oliver živi sa porodicom

- Ukratko, mi živimo kao u 15. veku, u razrovarenoj ulici iako smo gradsko naselje. Kad padne kiše, bilo leto ili zima, mi smo prinuđeni u najmanju ruku da navlačimo nepromočive kese na noge da bismo izašli iz ulice. Noću nosimo sveće i lampe da bismo mogli kućama da priđemo, jer i pored dve bandere u ulici, mi nemamo uličnu rasvetu. Decu sačekujemo iz škole jer po mrklom mraku ne smemo same nigde da ih puštamo, a da vam ne pričamo da zbog neadekvatne kanalizacije malo-malo gušimo se u fekalijama - priča Oliver.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

On ističe da sve ono što oni traže ne iziskuje velika ulaganja, pa da neko dođe i da mu kaže da se nema para.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

- Kakva prevelika ulaganja!? Pa samo treba jedna žica da se provuče da bismo dobili uličnu rasvetu, bandere već stoje tu godinama. Za kanalizaciju je potrebno samo nekoliko cevi da se postavi, jer okolne ulice je imaju - kaže Oliver dok moli naš portal da mu nađemo vezu i upoznamo ga sa gradonačelnikom.

Direktor "Puteva Kragujevac" Nikola Miletić kaže da Oliver i njegove komšije ne moraju da traže vezu kod gradonačelnika, jer se problemi u ovom gradu ne rešavaju preko "veze", već po prioritetima.

- Znamo za problem tih ljudi i ako situacija sa koronom dozvoli, rešićemo ga do kraja godine. Da nije bilo pandemije i svega što ju je pratilo, već bi ga rešili. Ranijim garniturama u Kragujevcu prioritet je bio da se srede bulevari i velike i najprometnije ulice i kad je sad to rešeno, preorijentisali smo se na manje ulice, takozvane sokake u kojima su uglavnom devedesetih nicala "divlja" gradnja. Ima ih u Kragujevcu oko 700. Postavili smo prioritete, bilo je u planu da godišnje radimo oko 100 njih. Mi smo od februara 2019. do februara 2020. uspeli da završimo 120. Međutim, usledila je pandemija i sve se usporilo. Recimo, deo Šumaričke ulice o kome gospodin Oliver priča nalazi se u prvih 200 prioriteta. Kako smo uradili već 120, oni su dakle sledeći na redu - objasnio je Miletić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading