PODMUKLO! MILO ISTI PAVELIĆ: Podgorica bi da pokrštava Srbe

Autor:

Vesti

25.02.2021

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milo Đukanović je naslednik Ante Pavelića i koristi sve njegove metode i filozofiju protiv Srba u današnjoj Crnoj Gori. Ovim rečima za Srpski telegraf ocenjuje verski analitičar Predrag Đokić najavu nepriznate crnogorske pravoslavne crkve CPC da pokrštava već krštene Srbe u ovoj zemlji.

Naime, mitropolit nepriznate CPC Mihailo ponudio je krštenicu ove nekanonske verske zajednice svim pravoslavcima krštenima u SPC, na osnovu koje će im biti promenjena nacionalnost u pravoslavni Crnogorac ili pravoslavna Crnogorka.

ŠIRENJE MRŽNJE

- Pravoslavlje je iznad nacionalnih obeležja zato što je ono vaseljensko. To što se nudi od lažne crnogorske pravoslavne crkve, koja, zapravo, i nije crkva, već sekta, i od raspopa koji sebe naziva mitropolitom jeste ništa drugo do trgovina ljudskim dušama. To što sada rade Milo Đukanović i Miraš Dedeić, koje slobodno mogu da nazovem naslednicima Ante Pavelića, nastavak je projekta koji je on sprovodio u NDH. Cilj je širiti mržnju i produbiti netrpeljivost između Srba i onih koji sebe smatraju Crnogorcima, što nas vraća na mračan period NDH i Pavelića, koji je pokušao da napravi posebnu hrvatsku pravoslavnu crkvu, u koju je na silu hteo da ugura sve Srbe i odvoji ih od matice - rekao je Đokić.

Lider Prava Crna Gora Marko Milačić rekao je za naš list da je ovako nešto nezabeleženo u istoriji.

- Poručio bih raspopu Mihailu da je u istoriji civilizacije retko zabeleženo da raspop priča o krštenju. Neka se on bavi biznisom ili otvori neki bordel, bilo bi prikladnije za njega. A pitanjima krštenja baviće se oni koji su se jedino i bavili vekovima u Crnoj Gori, Srpska pravoslavna crkva - rekao je Milačić.

TROVANJE NARODA

Crnogorski analitičar Vladislav Dajković zgranut je ovakvim izjavama, koje imaju za cilj sipanje otrova prema srpskom narodu.

- Putujući cirkus raspopa Miraša Dedeića opet nastupa. Na ovakve izjave se više ne obaziru ni Milovi Crnogorci. Očito imaju plaćeni aranžman da svakodnevno uveseljava javnost, ali i da sipaju otrov prema srpskom narodu. Pitam se, kako bi krstio one ljude koji su kršteni pre nego što je NVO CPC osnovana u policijskoj stanici pre dvadesetak godina - rekao je Dajković.

Kako je radio Ante Pavelić

* imao tri principa za uništenje Srba: trećinu pobiti, trećinu proterati i trećinu pokatoličiti

* sedam dana nakon proglašenja NDH Pavelić preuzeo logore u Lepoglavi i Kruščici

* 18 zvaničnih logora je postojalo u NDH, u kojima su zverski mučeni i ubijani Srbi, od kojih su najgori bili Jasenovac, Stara Gradiška, Jadovno...

* 9 logora bilo je samo za decu, i to Lobor, Jablanac kod Jasenovca, Mlaka, Brosice, Ustici, Stara Gradiška, Sisak, Jastrebarsko i Gornja Rijeka

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading