HRVATSKI TEOLOG I NOVINAR RASKRINKAO NOVA S: Vodite zlonamernu kampanju protiv patrijarha Porfirija

Autor: Republika

Vesti

24.02.2021

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rimokatolički teolog očitao je bukvicu medijima koji su sramno optuživali da je izbor novog poglavara srpske pravoslavne crkve namešten.

RepublikaFoto: prinskirin/https://www.youtube.com/
Održao im lekciju uživo u programu 

Poznati rimokatolički teolog i hrvatski novinar Drago Pilsel raskrinkao je televiziju Nova S i njen portal Nova i to uživo u programu, istakavši da je kampanja koju vode protiv izbora srpskog patrijarha Porfirija krajnje zlonamerna. 

On se osvrnuo na kontinuirane optužbe pomenutih medija na račun predsednika Aleksandra Vučića, po kojima je on, kako su navodili, uticao na izbor patrijarha.

- Ono što sam video na portalu Nove, a tiče se patrijarha Porfirija Perića, zadnjih godinu i nešto dana, je dosta često puta nekorektno. Ta osoba, koja to piše, nema pojma o čemu govori. Uostalom, da je Vučić režiser Izbornog Sabora Srpske pravoslavne crkve, nije tačno. On može režirati jednu trećinu rezultata, a dve trećine rezultata ne može nadzirati, jer je žreb, znate. Tri imena ulaze u žreb i monah izvlači jednu kovertu. Tako da, nema načina. Mislim to su gluposti. U tome je učestvovala i vaša televizija – rekao je Drago Pilsel koji se u program Nova TV uključio putem video-linka.

Ovaj hrvatski novinar, koji inače potiče iz porodice s ustaškom prošlošću, nesumnjivo je odbacio bilo kakve tvrdnje da je izbor Porfirija Perića za patrijarha namešten i konstruisan od strane predsednika Republike Srbije.   

Inače, Pilsel se okrenuo protiv ustaštva i već dugi niz godina proučava političku teologiju, što dodatno daje kredibilitet njegovoj opservaciji da je besmisleno tvrditi da je izbor u SPC bio fingiran. 

Podsetimo, Pilsel nije jedina osoba koja je demantovala navode Nove S i tvrdnje da se izbor patrijarha znao mesecima unapred, ali takođe nije ni jedina osoba koja je posvedočila da u Srbiji državna vlast i crkva imaju dobru saradnju zarad dobrobiti građana, kao i da je mitropolit Porfirije bio jedan od najkvalitetnijih kandidata za sveti tron Srpske pravoslavne crkve koji će dodatno pomiriti pravoslavni svet i okupiti vernike u slozi i ljubavi. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading