PRIVREDNI DEO KRIZNOG ŠTABA U OŠTROM KLINČU SA MEDICINSKIM! Nove mere u petak! SPORNE KAFANE, KAFIĆI I SKIJALIŠTA!

Autor:

Vesti

24.02.2021

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjoj sednici Kriznog štaba konstatovano je da se epidemiološka situacija pogoršava i da će se odluka o merama za vikend doneti na sednici Kriznog štaba u petak.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Kako je rekao epidemiolog Predrag Kon, epidemiološka situacija se pogoršava, i zato je neophodno maksimalno pojačati kontrolu.

- Epidemiološka se dalje pogoršava, potrebno je maksimalno pojačati kontorolu srpovođenja mera. Pojačaće se i nadzor nad obolevanjem u školama, za sada nemamo podatke koji bi ukazivali na veliki rizik. Došli smo do stava da se preko vikenda mora preduzeti nešto, u petak bi mogao biti iznet predlog - naveo je Kon i rekao da je rasprava na sednici Štaba bila žestoka i oštra i dodao da se on pita da bi sve zatvorio na 5 dana da se zaustavi curkulacija virusa, ali da to nije moguće.

- Bila je žestoka rasprava izmđu medicinsko dela Kriznog štaba koji se zalaže za pooštravanje mera i  takozvanog privrednog dela - potvrdio je Kon.

- U petak će se znati koje mere će biti uvedene za vikend. One će se odnositi se pre svega na rad restorana i kafića u zimskim centrima, ali i u gradovima u kojima je najveći broj novozaraženih kao što su Arilje, Valjevo, Beograd- rekao je Kon.

Kako je rekao, kafane i kafići, kao i skijališta, su uočeni kao mesta gde ima više zaražavanja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Đoka

24.02.2021 12:50

Povećati kazne. U kontrolu da ide i policija.