NIJE DOBRO! Sve više dece obolele od korone u Srbiji! GLAVNI UDAR SE TEK OČEKUJE!

Autor: Republika

Vesti

22.02.2021

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj novoobolelih od korone u Srbiji raste već dve nedelje, epideiolozi upozoravaju da se glavni udar može očekivati ove nedelje, a posebno zabrinjava sve veći broj zaražene dece.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

Rukovodilac Dečje klinike KBC "Dr Dragiša Mišović" doktorka Olivera Ostojić kaže da se primećuje blagi porast broja obolelih mališana koji zahtevaju hospitalizaciju. 

- Nije toliko strašna situacija, trenutno imamo devetoro dece na odeljenju, ali taj broj stalno varira. Recimo, pre desetak dana imali smo svega troje hospitalizovanih pacijenata, onda je taj broj naglo skočio na 15 tokom vikenda uoči praznika - objašnjava dr Ostojić. 

Međutim, kako kaže primetan je povećan broj pregleda u ambulantama. 

- Uglavnom je reč o starijim osnovcima i srednjoškolcima što je i očekivano budući da su se vratili sa raspusta. S druge strane, ne znamo da li su se zarazili u školi ili u porodici, jer su uglavnom i roditelji zaraženi, a znamo da su mnogi od njih iskoristili praznike da odu na zimovanje. Srećom, ta deca imaju blage simptme i ne zahtevaju hospitalizaciju, ali je zaista povećan broj pregleda - napominje dr Ostojić. 

Pored Beograda, primetan porast broja obolele dece je i u Arilju, Vranju, kao i u Kragujevcu. 

Podsetimo, stariji osnovci i srednjoškolci u skoro svim obrazovnim ustanovama imaju nastavu po sistemu "pola u školi, pola onlajn". Sasvim je izvesno da će se na sledećoj sednici Kriznog štaba, ukoliko se nastavi masovno obolevanje đaka, razgovarati i o stanju u školama. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading