DA LI STE OVO OČEKIVALI OD NJE? Dr Danica Grujičić podelila utiske o filmu "Dara iz Jasenovca"!

Autor: Republika

Vesti

21.02.2021

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju, dr Danica Grujičić podelila je na društvenim mrežama svoje utiske o premijeri filma "Dara iz Jasenovca".

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Danica Grujičić

- Dara iz Jasenovca, vanvremensko ostvarenje koje čuva nevine žrtve od zaborava! Prikaz jedne od najstrahovitijih stranica u istoriji čovečanstva! Veliko divljenje i zahvalnost Biljani Čekić koja tumači lik Dare, upisala si se već u velikane! Hvala - napisala je doktorka na Tviteru.

Radnja filma "Dara iz Jasenovca" dešava se tokom Drugog svetskog rata, u periodu posle hrvatsko- nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima.

Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading