Stejt department: Novom patrijarhu, kao duhovnom vođi verujućeg naroda u Srbiji, želimo puno uspeha, dobro zdravlje i milost božiju!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.02.2021

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene SAD čestiale su Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim vernicima izbor mitropolita Porfirija za novog patrijarha, saopštio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Patrijarh Porfirije

- SAD čestitaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim vernicima izbor mitropolita Porfirija za novog patrijarha - napisao je na Tviteru Prajs.

Prethodno je i američka ambasada u Beogradu čestitala mitropolitu Porfiriju izbor za novog patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

"Novom patrijarhu, kao duhovnom vođi verujućeg naroda u Srbiji, želimo puno uspeha, dobro zdravlje i milost božiju. Neka pod njegovim vođstvom drevna mudrost Crkve donese novo doba jedinstva, međureligijskog dijaloga i mira građanima moderne Srbije svih vera", navedeno je u saopštenju objavljenom na zvaničnom Tviter nalogu ambasade SAD.

Porfirije je juče izabran za 46. poglavara SPC, kada je njegovo ime između iz Jevanđelja izvukao monah Matej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading