JEREMIĆ I ALBANCI SA KOSOVA RUKU POD RUKU: Funkcioner SNS raskrinkao zašto je Vuk PROTIV SVEGA DOBROG U SRBIJI

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.02.2021

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član glavnog odbora SNS Petar Petković ocenio je danas da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ponovo želi da potkopa diplomatske pozicije Srbije u trenutku kada se naša zemlja suočava sa ozbiljnim pritiscima u vezi s iznalaženjem rešenja oko Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Vuk Jeremić

Petković je u saopštenju naveo da Jeremić iskazuje "podlu nameru" da stvori konfuziju kod građana i sruši poverenje u sopstvenu državu.

- Jedini koji se, pored Vuka Jeremića diče i hvale njegovim "diplomatskim uspesima" oko Kosova i Metohije jesu politički predstavnici Albanaca u Prištini - ukazao je Petković i dodao da je Jeremić zbog svojih "pobeda" pred Međunarodnim sudom pravde bio heroj svih naslovnih strana u Prištini na kojima su mu se albanski političari otvoreno zahvaljivali što im je učvrstio nezavisnost.


- Srbiji je, s druge strane, vezao ruke u borbi za Kosovo i Metohiju i unapred nam izbio većinu argumenata za osporavanje protivpravne secesije - istakao je Petković.

On je ocenio da Jeremić nije radio samo za interese Prištine, već je svoju poziciju šefa diplomatije iskoristio i za lično bogaćenje i, kako kaže, stvaranje veza sa međunarodnim kriminalcima poput Patrika Hoa, pravosnažno osuđenog pred sudom u Njujorku za pranje para i korupciju ili za unosne poslove sa Emilijom Lozojom, koji je u izručen Meksiku zbog finansijskih malverzacija.

- Zato ne čudi da se Jeremićeva "diplomatska ofanziva" na Srbiju uvek pojačava paralelno sa međunarodnim pritiscima na našu zemlju. U tome on vidi šansu da ponovo dođe na vlast - naveo je Petković, saopštila je SNS.

Petković je reagovao na Jeremicevo saopštenje u kome ministru spoljnih poslova Nikoli Selakoviću "savetuje" da "povede računa“ o tome kakvim se ljudima okružuje i da se kloni ljudi bez integriteta, a povodom odgovora pomoćnika ministra spoljnih poslova ambasadora Vladimira Marića na otvoreno pismo Jeremića Selakoviću u Politici.

Jeremić je u u današnjem saopštenju aludirao na loše vođenje spoljne politike apostrofirajući KiM i Vašingtonski sporazum, zbog koga su, kako tvrdi Selakoviću ruke u velikoj meri vezane tačkom da se Srbija narednih godinu dana obavezala na uzdržavanje od formalnog ili neformalnog zahteva bilo kojoj naciji ili međunarodnoj organizaciji da ne prizna Kosovo (Prištinu).

Kako navodi zauzvrat, prištinske vlasti pristale na jednogodišnji moratorijum na podnošenje zahteva za članstvo u međunarodnim organizacijama - ali ne i, kako tvrdi, na lobiranje za bilateralna priznanja i uspostavljanje diplomatskih odnosa.

Jeremih je pozvao Selakovića da o spoljnoj politici Srbije i odnosima u svetu ukrste mišljenja i stavove na Javnom servisu RTS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading