Hrkalović: Policija spremna da odgovori na sve izazove

Autor: Tanjug

Vesti

16.11.2017

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijska vežba "“Javor 2017"”, koja je juče izvedena u Beogradu, pokazala da je policija spremna da odgovori na sve izazove, kaže državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović.

RepublikaFoto: youtube.com/MUP Republike Srbije
Dijana Hrkalović

- Žandarmerija i Sektor za vanredne situacije su pokazali uvežbanost i odlučnost da na najbrži mogući način, efikasno neutrališu svaku pretnju - navela je Hrkalović za TV Pink, i dodala da je jučerašnja vežba bila vezana za teroristički napad.

Ona je ukazala da je bilo puno slučajeva terorizma u svetu poslednjih nekoliko godina i da država mora da ima jasan odgovor - da u što kraćem roku uz minimalne posledice neutrališe opasnost.

- Rad policije i drugih srpskih bezbenosnih službi garantuje stabilnost i bezbednost Srbije i sigurnost naših građana - rekla je Hrkalovićeva.

Ona je bezbednosnu situaciju u Srbiji ocenila stabilnom, ali je dodala da to ne znači da se treba opustiti i ne pratiti dešavanja u svetu i regionu.

- Spremni smo za svaki vid samoradikalizovanih i radikalizovanih pojedinaca i manjih grupa, što je jučerašnja vežba i pokazala - zaključila je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading