(FOTO) Fantastična vežba SRPSKIH I AMERIČKIH PADOBRANACA!

Autor: Tanjug

Vesti

16.11.2017

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učesnici vežbe "Zima 2017“, srpski i američki padobranci, realizovali su danas u prepodnovnim časovima desantne skokova iznad aerodroma Kovin.

RepublikaFoto: Tanjug/ G. STANKOVIĆ
S visine od 300 metara na aerodorm Kovin skočilo je ukupno 120 padobranaca

Kako navodi Ministarstvo odbrane u saopštenju, nešto posle 10 časova s batajničkog aerodroma put vojvođanske ravnice krenula su dva američka aviona C-130 "Herkules“ iz kojih su u 11 časova počeli da iskaču srpski i američki padobranci. 

S visine od 300 metara na aerodorm Kovin skočilo je ukupno 120 padobranaca. 

Skokovi su bili planirani za juče, ali zbog lošeg vremena nisu mogli da se realizuju, napominje se u saopštenju.

U periodu od 13. do 17. novembra srpski padobranci sa američkim kolegama iz 173. padobranske brigade Evropske komande Oružanih snaga SAD realizuju obuku koja obuhvata pripreme na zemlji u kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu i dva skoka, današnji i jedan koji je planiran za petak.

Padobranci su se desantirali američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu i padobranom T-11, koji koriste mnoge vojske a s kojim se naši padobranci prvi put susreću, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marina

16.11.2017 13:33

Trebali su da skacu u okolini vranja gde su bacali uranijum