USAID projekat poboljšao uslove poslovanja u Srbiji

Autor: Tanjug

Vesti

16.11.2017

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka agencija za međunarodni razvoj i Vlada Srbije obeležili su uspeh USAID projekta za bolje uslove poslovanja - sedmogodišnje inicijative vredne 19,5 miliona dolara, koja je pomogla Srbiji da postane bolje mesto za poslovanje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović i Kajl Skot

Na skupu u Muzeju nauke i tehnike bili su premijerka Srbije Ana Brnabić, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i ambasador SAD Kajl Skot.

Poseban napredak je napravljen u reformi izdavanja građevinskih dozvola i reformi inspekcija 

Premijerka Srbije Ana Brnabić je u video poruci povodom obeležavanja završetka Projekta za bolje uslove poslovanja - USAID BEP “Sedam godina reformi za bolje uslove poslovanja”, poručila da je taj projekat ispunio ulogu i pružio veliku podršku Srbiji u njenim evropskim integracijama.


Premijerka Brnabić, koja se obratila video porukom pošto je danas u Briselu, naglasila je da je taj USAID projekat dosta doprineo Srbiji kroz promociju saradnje javnog i privatnog sektora.
RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić se obratila preko videa

"Hvala od srca za sve što ste uradili za Srbiju. To je primer kako na efikasan i pragmatičan način može da pomogne vladi, državnom i privatnom sektoru da naprave iskorake kako da budu konkureniti i da se da signal za brži razvoj", naglasila je Branbićeva.


"Zato smo, između ostalog, u drugom kvartalu ove godine smanjili nezaposlenost na 11,8 odsto, što je najveći uspeh u istoriji Srbije", navela je ona.

USAID projekat dao podršku i razvoju sektora malih i srednjih preduzeća

Brnabićeva je dodala da je Srbija za 12 mesta napredovala na listi konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma i da smo po Fajnenšal tajmsu broj jedan u privlačenju investicija u ovom delu sveta, kao i po Svetskog banci lider u reformama u cetralnoj i istočnoj Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading