MINISTAR VULIN O 20 GODINA OD ZLOČINA U LIVADICAMA: Prošlo je dovoljno vremena da Međunarodna zajednica nađe ubice ili prizna da je nesposobna i nezainteresovana

Autor: Republika

Vesti

16.02.2021

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom dvadeset godina od zločina u Livadicama pozvao je međunarodnu zajednicu da konačno nađe ubice ili da prizna da je nesposobna.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Aleksandar Vulin

- Da pre dvadeset godina šiptarski teroristi nisu u autobusu "Niš ekspresa" kod mesta Livadice, ubili dvogodišnjeg Danila Cokića, danas bi on imao dvadeset dve godine, i njegova ubijena majka bi mu rodila brata ili sestru, radovala bi se njegovom odrastanju i nadala unucima. Pre dvadeset godina, na današnji dan ubijeno je dvanest, a ranjeno četrdeset troje Srba. Za ovaj zločin, kao i sve druge zločine prema Srbima na Kosovu i Metohiji, niko nije odgovarao - kazao je Vulin i dodao:

- Dvadeset godina je dovoljno vremena da Međunarodna zajednica koja je Rezolucijom 1244 preuzela odgovornost za vladavinu prava na Kosovu i Metohiji ili nađe ubice ili prizna da je nesposobna i nezainteresovana. Tamo gde Srbi nemaju i svog sudiju i svog policajca, tamo za Srbe nema ni prava ni pravde. Ni UNMIK, ni Kfor, ni Euleks neće podsetiti na pobijene Srbe, zato Srbi nemaju prava da zaborave i zaćute. Bar da podsetimo da su postojali - naglasio je Vulin. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading