ZAVRŠENA SEDNICA GRADSKOG KRIZNOG ŠTABA: Gradonačelnik Radojičić ima važnu PORUKU!

Autor: Republika

Vesti

15.02.2021

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je, nakon sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije, da je tokom pretprazničnog vikenda u glavnom gradu uočeno popuštanje discipline, a inspektori su naišli na povećan broj onih koji nisu poštovali mere.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Zoran Radojičić

Istakao je da je pet osoba zadržano zbog sumnje da su počinili krivično delo nepostupanja prema propisanim zdravstvenim merama tokom pandemije.

- U različitim smenama 366 ljudi je u svakodnevnim kontrolama, što traje skoro godinu dana. Njihov posao je i naporan i odgovoran, zbog čega je važno da istraju. Na sastanku su podneli izveštaj kako protiču kontrole i gde su nailazili na probleme i insistirao sam na tome da se, kao i do sada, dosledno sprovode kontrole poštovanja epidemioloških mera. Šaljemo svima jasnu poruku da nije trenutak za opuštanje i da takvo ponašanje može sve dovesti u rizik da ponovo dođe do skoka broja zaraženih - istakao je Radojičić.

RepublikaFoto: beoinfo.rs

Ukazao je na zdravstvene radnike, lekare, medicinske sestre i osoblje koji su iscrpljeni, te da treba da se razmišlja o tome kako bi oni izdržali još veći broj pacijenata.

Gradonačelnik je na kraju još jednom apelovao na sve građane da vode računa o svom zdravlju, da se ponašaju odgovorno i da budu disciplinovani pošto "nema ni te medicine ni te vakcine koje umesto nas sve mogu čarobno da reše, svi mi smo u ovome i svi treba da damo doprinos".

Naveo je da je u glavnom gradu prvu ili prvu i drugu dozu vakcine do sada primilo više od 220.000 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading