MINISTAR LONČAR LJUT! Dok se vi zabavljate po planinama i žurkama, mi brinemo da budete živi i zdravi!

Autor: Republika

Vesti

15.02.2021

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja naveo je da neodgovona okupljanja kojima se krše epidemiološke mere sve više pune bolnice po Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar govorio je na TV Pink, komentarišući sve veća i sve masovnija okupljanja ljudi na srpskim planinama, ali i na žurkama, čime se krše epidemijske mere, a broj zaraženih korona virusom ne opada.

- Onda kukaju što sad mere, pa ljudi, objasnite šta hoćete. Kako budemo radili, tako će nam i biti. Ako neko misli da ćemo da se ponašamo tako i da se igramo mačke i miša, nećemo. Ovo što ste uradili organizovanjem žurki, zbog toga će nam biti punije i punije bolnice, za desetine, možda i stotine ljudi. Jurimo gore ljude po planinama, po Kopaoniku. Vi sedite na planini, a mi smo ovde za vas da razmišljamo o vašoj vakcinaciji kad se budete vratili. Zdravstveni radnici čine sve da se vi ne razbolite, da budete zdravi i živi.

Podsetimo, pre dva dana organizovana je žurka na Tašu na kojoj je bilo oko 700 ljudi. Komunalna milicija i juče je rasturala korona žurke po Beogradu. Na jednoj je bilo oko 400 ljudi.

 
Za vikend su na naplatnim rampama zabeležene neverovatne gužve jer su se svi uputili ka ski centrima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Petar

15.02.2021 10:18

Đžaba vama zdravstvenim radnicima, da se bunite i crkavate od posla. Vlada je ta koja odlučuje o preventivnim merama ali neće da gube glasače. Zato je to tako. A narod neprosvećen, neuk, bez empatija do starijih, kao da hoće da ih se reše.

Odgovori 0 18
Dera

15.02.2021 15:01

Sve učesnike žurki kazniti. Povećati kazne za učesnike žurki.

Kuki

15.02.2021 15:07

Kada se zategnu mere neki se bune, kada se popuste mere opet se neki bune. Život mora da se nastavi. Korona ostaje zauvek sa nama, kao i grip.

Višnja

15.02.2021 15:30

Život se mora nastaviti dalje ali pod odredjenim pravilima za suzbijanje širenja pandemije.