Kosnet građanima KiM: Veoma je važno da svi glasaju, bez obzira na vremenske prilike, ovo su VEOMA važni izbori!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.02.2021

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet poručio je danas građanima Kosmeta da je važno da izađu na glasanje, bez obzira na nepovoljne vremenske prilike, jer se, kaže, na izborima opredeljuju za svoju budućnost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Kosnet

Kosnet je danas obišao biračko mesto u Osnovnoj školi “Kralj Milutin” u Gračanici, gde se uverio kako teče izborni dan na Kosovu i Metohiji.

- Veoma je važno da svi glasaju, bez obzira na vremenske prilike. Ako brinete zbog pandemije, poštujte epidemiološke mere, nosite maske, ali glasajte, ovo su veoma važni izbori za sve građane - rekao je Kosnet novinarima u Gračanici.

Ambasador je istakao da SAD ne priželjkuju nijedan konkretan ishod izbora i da greše svi oni koji tako nešto kažu, navodeći da je njihova jedina želja da vide bezbedne, slobodne i poštene izbore.

Kosnet je pozvao sve građane da, ukoliko imaju konkretne informacije o neregularnostima na izborima, nezakonitim radnjama ili pritiscima u izbornom procesu, prijave to policiji ili tužilaštvu, nadležnim organima zaduženim za sprovođenje izbora, ili da se obrate medijima, koji mogu u tome da im pomognu.

- Važno je da građani preuzmu odgovornost i urade sve što mogu da budu sigurni da su izbori slobodni, fer i bezbedni - rekao je Kosnet.

Kako je rekao, međunarodni partneri Kosova imaju ulogu da osiguraju da izbori budu slobodni, pošteni i bezbedni, kao i da u Ambasadi SAD postije eksperti koji rade s policijom, tužilaštvom, te da nisu samo pasivni posmatrači.

- Ali, sve što možemo da uradimo jeste da podržimo građane. Ovo je vaša budućnost, zato izađite i glasajte - poručio je Kosnet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading