PUTIN ŠALJE SVOG ČOVEKA U SRBIJU! Nenad Popović: Jasno je šta predsednik Rusije želi da poruči!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.02.2021

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ponedeljak u posetu Srbiji na Dan državnosti, 15. februar, stiže potpredsednik ruske vlade i jedan od najbližih saradnika predsednika Vladimira Putina Jurij Borisov, najavio je danas ministar za inovacije u Vladi Srbije Nenad Popović.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Nenad Popović

On je u intervjuu za TV Pink ocenio da dolazak Borisova predstavlja jasnu Putinovu poruku kakav je njegov odnos prema Srbiji.

- Predsednik Rusije je rešio da Srbiji za ovaj praznik pošalje veoma jasnu poruku da je on uz nju, da je Rusija uz srpski narod i jednog od svojih najbližih saradnika, potpredsednik vlade Jurija Borisova, odredio je da dođe u Srbiju za Dan državnosti - rekao je Popović.


Kako je rekao, kada strani državnici dolaze na državni praznik druge zemlje u posetu, to je velika čast i iskazivanje posebnog poštovanja.

 

Popović je istakao da je Borisov odgovovan za dva najvažnija sektora - cela ruska privreda i vojna industrija su pod njegovom ingerencijom, kao i proizvodnja vakcina.

- Srbija ima odličnu saradnju u vojnoj industriji s Rusijom i njegov dokazak predstavlja jasnu poruku Vladimira Putina kakav je njegov odnos prema Srbiji, ali i odnos poštovanja prema predsedniku Aleksandru Vučiću - rekao je Popović.

Borisov i Popović su inače kopredsednici Međuvladinog komiteta Rusije i Srbije, koji će se sastati tokom posete ruskog zvaničnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading