REBIĆ OTKRIO NOVE DETALJE O HAPŠENJU VELJE NEVOLJE I NJEGOVE EKIPE: Bio sam razočaran kada je pušten, plašim se za porodicu

Autor: Republika

Vesti

13.02.2021

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor policije Vladimir Rebić je u gostovanju na TV Prva komentarisao hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka.

RepublikaFoto: Printscreen/TV Prva
Vladimir Rebić

On je objasnio kako se razvijala akcija hapšenja Veljka Belivuka i njegove ekipe, kao i u kom smeru dalje ide proces.

"Pohapšen je jedan broj ljudi, pitanje je da li su to svi koji bi trebalo da budu u zatvoru. Istraga će dalje utvrditi. Istraga utvrđuje i koja je bila svrha snajpera. Ko čuva snajper drži ga radi izvršenja ozbiljnog i teškog krivičnog dela koje smo mi pronalaskom oružja i kriminalne grupe sprečili. Ne znamo koja je bila namera ove grupe kada je reč o tom oružju", započeo je on.

Prema njegovim rečima, kriminalcima koji su u zatvoru najbitnije je preseći tokove novca.

"Ni jedan ozbiljan kriminalac svoj novac koji nelegano stiče, firme kroz koje ga pere ne registruje na sebe, to su u glavnom privredna društva ili radnje registrovana na druga lica. Na nama je da jednim opsežnim i obimnim radom otkrijemo lica i firme za pranje para, da presečemo te kanale, utvrdimo ko je, dokažemo da je taj novac kojim se posluje upumpan pranjem koji je stečen nelegalno od droge. Tada se ta kontola oduzima, ko je u zatvoru time ne može da rukovodi. Bitno je da uspemo da presečemo te kanale jer su tada ljudima u zatvoru oduzete sve moći", objašnjava Rebić.

RepublikaFoto: youtube.com/Mario Sekulic

Kako kaže, bio je veoma razočaran kada je Belivuk izašao iz zatvora kada mu se sudilo za ubisto Vlastimira Miloševića, jer su imali čvrste dokaze.

"Bio sam razočaran kada je Belivuk izašao iz pritvora, kada je pala ta optužnica za koju sam verovao da je izuzetno čvrsta. Bio sam jako ponosan kada je policija kojom rukovodim, došla do dokaza i kada smo našli DNK tragove Belivuka. Bio sam ubeđen da je to to. Kako je došlo do promene ja zaista ne znam. Policija kada podnese tužbu zvaničnom tužilaštvu, prestaje da ima aktivnost u tom slučaju. Ipak, odbacivanje optužnice i sve što se desilo me je jako iznenadilo", objašnjava on.

Kada je reč o dokazima koje sada poseduju, Rebić kaže da se još prikupljaju i da idu na veštačenje.

RepublikaFoto: Starsport/N. Pančić
Foto: Ilustracija

"Navijači Partizana su ne znam na koji način došli u posed dela stadiona JNA i prilikom pretresa nađeni su dokazi, snajper i droga. Izvršeni su pretresi na mnogo lokacija, to je opsežan posao. Na nekim lokacijama pronađeni su neki dokazi u vidu tragova krvi koji sada idu na veštačenje, da bi se utvrdilo kome oni pripadaju. Na taj način utvrditi da se ova grupa nije bavila samo trgovinom droge već mnogo ozbiljnijim delima", rekao je Rebić.

On je rekao i da je bruka za službenike policije koji su uhapšeni nakon što su prikrivali određene dokaze za Belivuka.

"Dvojica kolega radili su posao kako se ne radi i dozvolili su sebi da ne pronađu nešto što je trebalo da bude urađeno. Zbog toga im je određen pritvor i odgovaraće. Pravili su se da nisu videli pištolje. Prioritet države mora da bude da u borbi protiv organizovanog kriminala, svi predstavnici države mroaju da budu apsolutno čisti. Ukoliko bilo ko od njih radi sa željom da pomogne kriminalcima, nije im mesto u policiji i moraju se naći u zatvoru", objasnio je Rebić.

On je takođe istakao da se brine za život i bezbednost svoje porodice, s obzirom da ga, kako kaže, ljudi povezuju sa Belivukom jer su "bili na istom mestu pošto navijaju za isti klub".

"Plašim se za svoju suprugu i svoju decu", zaključio je Rebić.

RepublikaFoto: Starsport
Foto: Ilustracija

Podsećanja radi, Veljko Belivuk osumnjičen je kao vođa kriminalne organizacije koja se krila iza Partizanove navijačke grupe "Principi" a koja je uhapšena sredinom prošle nedelje. Oni se sumnjiče za najmonstruoznija krivična dela među koja spadaju ubistva, otmice, iznude, mučenja, trgovina narkoticima. Dovode se u vezu za crnogorskim kavačkim klanom.

Policija je u danima nakon hapšenja pronašla brojne štek vikendice za koje se veruje da su Velja Nevolja i članovi njegove ekipe mučili pa kasnije ubijali svoje žrtve, za šta je, navodno, bio zadužen Marko Miljković sa nadimkom "Mesar".

Otkriveno je da je ova krimnalna organizacija imala svoje ljude i u policiji, te se veruje da je bivša državna sekretarka u MUP-u, Dijana Hrkalović bila ključna figura ove grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading