LAZANSKI: NATO potreban zbog Srba na Kosovu

Autor: Tanjug

Vesti

15.11.2017

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Lazanski, vojni komentator lista "Politika", kaže da do sada nije video ni jednu izjavu, čak ni generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, da Srbija mora da uđe NATO, ali ističe da nam je saradnja sa tim vojnim savezom potrebna, zbog bezbednosti Srba na Kosovu.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Miroslav Lazanski o saradnji NATO i Srbije

"NATO je na neki način čuvar određenog stepena bezbednosti Srba na Kosovu. Mi moramo sa NATO da sarađujemo, hteli mi to ili ne, jer su u južnoj srpskoj pokrajini garanti da neće biti nasilja, bar ne otvorenog i masovnog nasilja nad Srbima", ocenio je Lazanski za Pink televiziju. 

"Mi nismo nikada iz NATO dobili ultimativni zahtev da Srbija uđe u tu alijansu", rekao je Lazanski.


On je govoreci o današnjoj poseti predsednika Srbije Briselu, predočio da Aleksandra Vučica ocekuje ne samo sastanak sa Stoltenbergom, vec i sa 29 ambasadora država članica NATO, kojima će, kaže, Vučić ukazati na situaciju na Kosovu. 

Ističe, međutim, da nema nikakvih izričitih zahteva za ulazak Srbije u NATO i da to više spinuju određeni političari i mediji, kroz kontekst sintagme "sedenja na dve stolice". 
RepublikaFoto: youtube.com/VSB defense
Srbija treba da sarađuje sa NATO

Osvrnuvši se na navode da tom savezu smeta saradnja Srbije i Rusije, Lazanski je postavio pitanje kako je onda moguće da im ne smeta Severni tok dva, odnosno saradnja Nemačke i Rusije, i podseća da Nemačka ima 200.000 gradana koji rade u Rusiji.


"Ni iz jednog zvaničnog izvora nisam čuo da im smeta saradnja Srbije i Rusije", rekao je Lazanski i ocenio da se nama ta teza na odedeni način podmeće u kontekstu cele kampanje koja se vodi i preko dela NVO i medija zaduženih za spinovanje. 

Prema njegovoj oceni, nema razloga ni da NATO savezu smeta nabavka ruske vojne opreme, jer vojnu tehniku iz Rusije imaju i Grci, Bugari, Slovaci...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aleksandar

28.12.2017 07:02

Raspada se koliko je star. Zbog bolova u kicmi mora da se mrsti ! Trebalo je odavno da ga oteraju u penziju !